Primaria si Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, sprijină campania naţională de informare „Fii la tine-n ţară la fel ca afară”
 
Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, sprijină campania naţională de informare „Fii la tine-n ţară la fel ca afară”, organizată în parteneriat cu firma ECOTIC şi  Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, eveniment care se va desfăşura  în oraşul nostru, în perioada 15-30 iunie 2020.
Scopul acestei acţiuni este de a contribui la conştientizarea ploieştenilor în privinţa importanţei reciclării corecte a deşeurilor DEEE - deşeuri de echipamente electrice şi electronice.
Municipalitatea îndeamnă astfel ploieştenii să predea corect spre reciclare deşeurile de echipamente electrice şi electronice (DEEE), urmând ca fiecare persoană care predă deşeuri de minim 5kg cumulate să fie înscrisă automat la o tombolă, având şansa de a câştiga televizor, cuptor cu microunde, fiare de călcat, mixer, sandwich-maker sau un card de cumpărături. Extragerea câştigătorilor în cadrul acestei campanii se va realiza în data de 30 iunie 2020, prin intermediul website-ului random.org. 
Ploieştenii vor beneficia de preluare în mod gratuit de la domiciliu a DEEE-urilor mari şi voluminoase, apelând numărul 0244 546627.
Este important ca cetăţenii să înţeleagă care sunt modalităţile corecte de debarasare de deşeuri de echipamente electrice şi electronice, iar această campanie face exact acest lucru. 
Campania „Fii la tine-n ţară la fel ca afară” reprezintă în fapt un serviciu de colectare direct de la domiciliul cetăţenilor a acestor deşeuri de echipamente electrice şi electronice în vederea realizării unei eficiente colectări separate. 
Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, şi-a exprimat încă o dată susţinerea faţă de astfel de evenimente cu impact direct în protejarea mediului şi sănătăţii la nivelul comunităţii locale, apreciind că şi de această data ploieştenii vor da dovadă de responsabilitate şi interes în contextul protejării mediului înconjurător şi eficientizării într-un mod transparent a resurselor naturale, respectând regulile de reciclare ecologică şi controlată  a deşeurilor de acest tip.
 
Detalii despre această campanie naţională pe fiiintara.ecotic.ro 
Sursa:Comunicat Primaria Ploiesti 
 
Foto cu caracter ilustrativ