IPJ Prahova. Dosare penale întocmite în minivacanţa de Rusalii,  pentru infracţiuni la regimul rutier
Bărbat reţinut pentru comiterea mai multor infracţiuni la regimul rutier
 
În noaptea de 7/8 iunie a.c., în jurul orei 01:40, poliţişti din cadrul Poliţiei Câmpina au oprit, în municipiul Câmpina, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârsta de 31 de ani, care se deplasa pe raza municipiului. Întrucât acesta emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, care a înregistrat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma verificărilor efectuate, a reieşit faptul că persoana în cauză nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar autoturismul condus de acesta avea numerele de înmatriculare expirate. 
În cauză, în cursul zilei de 8 iunie, s-a dispus măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore. Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpina în vederea analizării dispunerii unei alte măsuri preventive. 
 
Dosare penale întocmite în minivacanţa de Rusalii, 
pentru infracţiuni la regimul rutier
 
În data de 5 iunie a.c., în jurul orei 08:15, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Mizil, în timp ce acţionau pe raza comunei Colceag, sat Inoteşti, au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat care, în urma verificărilor, s-a stabilit că nu posedă permis de conducere. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.
 
În data de 6 iunie a.c., în jurul orei 15:00, pe raza oraşului Comarnic, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Comarnic - Post Poliţie Secăria, au oprit pentru control un ansamblu de vehicule alcătuit din tractor şi remorcă fără numere de înmatriculare sau înregistrare, condus de un bărbat. Cu ocazia verificărilor s-a constatat că persoana în cauză figurează cu permisul de conducere reţinut, iar  ansamblul condus nu figurează ca fiind înmatriculat şi întrucât bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
În cursul aceleiaşi zile, în jurul orei 18:00, poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Urlaţi, au fost sesizati cu privire la faptul că pe raza localităţii Plavia, a fost observat un autoturism care se deplasa într-un mod sinuos, al cărui conducător este posibil să se afle sub influenţa băuturilor alcoolice. În baza sesizării, poliţiştii s-au deplasat la locul indicat, unde au identificat atât autoturismul în cauză cât şi pe conducătorul acestuia. Întrucât bărbatul aflat la volan emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea cu aparatul etilotest, care a înregistrat o valoare de 2,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Câmpina efectuează cercetări într-o cauză penală privind săvârşirea a două infracţiuni rutiere (refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are dreptul de conducere suspendat), faţă de un bărbat din Bucureşti. În cursul zilei de 7 iunie a.c., în jurul orei 16:45, în timp ce se deplasa în municipiul Câmpina, din direcţia strada Ecaterina Teodoroiu spre Bulevardul Nicolae Bălcescu, şoferul unui autoturism a oprit brusc pentru a schimba locul cu pasagera de pe locul din dreapta faţă a autoturismului, fapt constatat în flagrant de către poliţişti. De asemenea, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum şi prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
 
Conducători auto depistaţi la volan, deşi consumaseră alcool
 
Sâmbătă, 6 iunie, în jurul orei 18:00, pe raza comunei Păcureţi, poliţiştii au depistat în trafic, în urma unei sesizări, un bărbat care conducea un auto deşi consumase băuturi alcoolice. Acesta a fost testat, rezultatul fiind de 1,08  mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Duminică, 7 iunie a.c., în jurul orei 09:00, poliţişti din cadrul Biroului Rutier  Ploieşti, au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat care se deplasa pe raza municipiului, din direcţia centru către Bucov. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a înregistrat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
O situaţie similară a fost constatată şi în jurul orei 18:30, în aceeaşi zi, tot în Ploieşti, de data aceasta pe strada Ion Ghica, la intersecţia cu strada Grădinari. Poliţiştii rutieri au depistat în trafic un conducător auto care la testarea cu aparatul etilotest a avut rezultat pozitiv, fiind înregistrată o valoare de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
Tot duminică, 7 iunie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Ploieşti au oprit, pentru control, un autoturism care se deplasa din direcţia străzii Domnişori către strada Mărăşeşti. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital în vederea recoltării probelor biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei. 
 
În dimineaţa zilei de 8 iunie a.c., în jurul orei 07:50, poliţiştii rutieri din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Floreşti au depistat pe raza comunei Măgureni, sat Măgureni, un bărbat din Filipeştii de Pădure care conducea un autoturism, deşi consumase băuturi alcoolice. Astfel, în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
 
În după amiaza zilei de 8 iunie a.c., în jurul orei 18:20, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Urlaţi au oprit pentru control, un autoturism condus de un bărbat, pe strada Nuferilor din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a înregistrat o valoare de 1,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În noaptea de 7/8 iunie a.c., poliţişti din cadrul Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au  identificat în trafic, pe raza localităţii Boldeşti Scăieni, un conducător auto aflat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde  i-au fost prelevate mostre biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
În toate aceste cazuri au fost deschise dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 
Sursa: Buletin de presa IPJ Prahova ( 5-8 iunie 2020)
 
Foto cu caracter ilustrativ