IPJ PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.4  iunie 2020
 
      Trei minori reţinuţi de poliţişti pentru furt
Politiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei nr. 3 de Poliţie Rurală Blejoi efectuează cercetări într-o cauza penală privind o infracţiune de furt calificat, comisă la data de 28 mai a.c., când persoane neidentificate au sustras suma de 7.100 lei din casa unui bărbat în vârstă de 97 de ani. În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au reuşit să identifice şi să depisteze presupuşii autori, respectiv trei minori din aceeaşi localitate, faţă de care s-a luat  măsura reţinerii pentru 24 de ore.
 Faţă de persoanele în cauză a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.
La volan sub influenţa băuturilor alcoolice
Ieri dimineaţă, în jurul orei 07:30, poliţişti din cadrul Biroul Drumuri Naţionale şi Europene  au oprit, pe raza localităţii Vălenii de Munte, pentru control, un autovehicul condus de un bărbat din localitate. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a înregistrat o valoare de 0, 48 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
O situaţie similară a fost constatată şi pe raza localităţii Măneciu, în jurul orei 20:45,  unde poliţiştii rutieri au depistat în trafic un conducător auto care la testarea cu aparatul etilotest a avut rezultat pozitiv, fiind înregistrată o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Foto cu caracter ilustrativ