Prefectura Prahova  a verificat modul în care sunt respectate normele igienico-sanitare în câteva şcoli din judet
 
Domnul Prefect al Judeţului Prahova, CRISTIAN IONESCU, şi domnul inspector şcolar general al Inspectoratului Judeţean Şcolar Prahova, CONSTANTIN PISĂU, au efectuat, astăzi, 2 iunie 2020, o serie de verificări la câteva unităţi de învăţământ. Cei doi au dorit să se asigure că, odată cu reluarea activităţii didactice pentru elevii din clasele terminale, în vederea pregătirii examenelor naţionale, sunt înţelese şi  respectate toate normele igienico-sanitare impuse în scopul prevenirii răspândirii şi infectării cu noul coronavirus.
 
Printre şcolile inspectate s-au numărat Colegiul Naţional „Nichita Stănescu“ din Ploieşti, Şcoala Gimnazială „H.M. Berthelot“ din Ploieşti şi Liceul Tehnologic Agricol Bărcăneşti.
 
La toate cele trei instituţii didactice, normele impuse de contextul actual sunt respectate. Astfel, aici au fost marcate circuitele unice, la intrare în şcoli au fost amplasate covoaraşe cu dezinfectant, au fost afişate procedurile şi orarul elevilor de clasa a VIII-a şi a XII-a/a XIII-a.
 
Reamintim că la intrarea în unităţile didactice, elevii au obligaţia să se dezinfecteze pe mâini, să-şi arunce într-un coş, special amenajat, măştile cu care vin de acasă, primind în locul acestora unele noi pe care le vor purta pe toată durata programului şcolar, iar la plecare, acestea urmând a le fi înlocuite cu o nouă serie. Precizăm faptul că în judeţul Prahova au ajuns peste 230.000 de măşti, de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, care au fost deja distribuite şcolilor de către ISJ Prahova. Un nou stoc de măşti (aproximativ 250.000) este aşteptat să ajungă, în judeţul nostru, în pragul examenelor naţionale.
 
Tot la intarea în şcoli, elevilor li se măsoară temperatura de către un cadru medical.
 
Şi sălile de clasă au trecut printr-o serie de schimbări înainte de a-şi primi elevii în perioada de pregătire. Băncile au fost distanţate şi numerotate.
 
În cazul elevilor care au optat să nu revină la şcoală, activitatea didactică se desfăşoară, în continuare, on-line.
 
„Mă bucur să constat că toate aceste reguli au fost respectate de conducerile şcolilor şi au fost puse în practică. Acelaşi lucru l-am văzut şi în rândul elevilor care au înţeles situaţia şi s-au adaptat noilor condiţii de studiu. Însă rigorile trebuie respectate şi dincolo de zidurile şcolilor pentru că virusul nu are «graniţe». Astfel de verificări vor continua în perioada următoare pentru că ne dorim un sfârşit de an fără probleme de sănătate în rândul elevilor şi cadrelor didactice“, a declarat domnul Prefect CRISTIAN IONESCU în urma vizitelor efectuate la şcolile sus-amintite.
 
În Prahova, activitatea didactică a fost reluată în 257 de unităţi şcolare şi structuri. La clasa a VIII-a, ISJ Prahova are în evidenţă 7543 de elevi, iar la clasele a XII-a/a XIII-a 6348 de elevi.