Primaria municipiului Ploiesti,invitatie privind constituirea Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret
 
Primarul Municipiului Ploieşti,  Adrian Florin Dobre, adresează public o invitaţie către organizaţiile, asociaţiile şi fundaţiile de tineret din municipiul nostru pentru a îşi depune adeziunea, începând de astăzi, în vederea constituirii Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret (C.C.P.T.) al Municipiului Ploieşti.
Forul respectiv reprezintă o structură consultativă pentru probleme de tineret, fără personalitate juridică, care funcţionează pe lângă Consiliul Local Ploieşti, în baza legislaţiei naţionale şi locale în vigoare. 
Din cadrul Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (C.C.P.T.) al Municipiului Ploieşti pot face parte reprezentanţi ai structurilor de tineret care îşi desfăşoară activitatea în Municipiul Ploieşti. În acest sens, tinerii interesaţi să se implice activ în relaţia cu municipalitatea ploieşteană pot depune cererea de adeziune în atenţia Secretarului Municipiului Ploieşti, începând de astăzi, în termen de 10 zile.
Modelul de cerere pentru aderarea la Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret (C.C.P.T.) al Municipiului Ploieşti este anexat la acest comunicat de presă. Cererea şi documentele care să ateste că persoana respectivă face parte dintr-o structură de tineret, cu activitate la nivel local,  se pot depune direct la  Registratura municipalităţii sau pot fi transmise şi în format electronic, prin adresele de e-mail oficiale ale administraţiei publice ploieştene, care se regăsesc pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Ploieşti www.ploiesti.ro .
“Consider că tinerii reprezintă pentru oraşul nostru şi pentru administraţia locală punctul de legătură  cu viitorul, iar din funcţia de edil şef al Ploieştiului am fost deschis permanent faţă de opiniile constructive ale tinerilor. Tocmai de aceea, prin constituirea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret (C.C.P.T.) al Municipiului Ploieşti, se deschide un parteneriat oficial şi direct cu reprezentanţii structurilor de tineret, bazat în primul rând pe un dialog structurat în ceea ce priveşte elaborarea şi monitorizarea aplicării politicilor publice în domeniul tineretului, la nivel local.
Tinerii care se vor alătura acestui for consultativ îşi vor putea exprima ideile şi forţa creatoare în vederea dezvoltării şi modernizării oraşului nostru, în domenii de lucru precum cultură, educaţie şi formare, ocuparea forţei de muncă şi antreprenoriat sau vor putea participa la diferite activităţi de voluntariat în zona sănătăţii, mediului, sport, incluziune socială şi susţinerea tinerei familii.
Sper ca acestei invitaţii să dea curs cât mai mulţi tineri dornici să participe activ la viaţa economică, educaţională şi culturală a municipiului Ploieşti. ” a declarat în acest context primarul municipiului Ploieşti,  Adrian Florin Dobre.
 
Sursa:Comunicat Primaria mun.Ploiesti 
 
Foto cu caracter ilustrativ