IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.22 MAI 2020
Reţinuţi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice
Vineri , în jurul orei 13:00, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Bălţeşti au intervenit cu promptitudine pentru aplanarea unui conflict izbucnit între cinci persoane din localitate, care şi-au adresat reciproc cuvinte şi expresii jignitoare, tulburând ordinea şi liniştea publică.
  În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar în urma administrării probatoriului, patru persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi unităţii de parchet, pentru dispunerea de măsuri preventive.
Depistat băut la volan
În data de 22 mai a.c., orele 02:15, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Breaza au oprit pentru control un auto pe raza localităţii. Conducătorul autoturismului emana halenă alcoolică, motiv petru care a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Întrucât acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei, în cauză a fost deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul ori sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Acţiune în zona Halelor Centrale Ploieşti
În cursul zilei de ieri, Poliţia Municipiului Ploieşti a efectuat o acţiune în zona Halelor Centrale, cu scopul  verificării respectării măsurilor dispuse ca urmare a instituirii stării de alertă la nivel naţional, precum şi asigurarea climatului de ordine publică.  În cadrul activităţii au fost legitimate 175 de persoane şi au fost verificate 23 de autovehicule, fiind aplicate 67 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.000 de lei. Totodată au fost confiscate mai multe bunuri, precum  4000 de ţigarete, articole vestimentare, legume şi fructe, flori.
 
Acţiune rutieră pe drumurile naţionale din judeţ
 
Joi, 21 mai, la nivelul Serviciul Rutier a fost organizată şi desfăşurată o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, precum şi pentru verificarea transportului de mărfuri şi persoane. 
 
În acest sens, poliţiştii au controlat 183 de autovehicule şi au legitimat 198 de persoane, iar pentru abaterile constatate au aplicat 140 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 57.000 de lei.
 
Totodată, ca măsură complementară, au fost reţinute 12 permise de conducere şi două certificate de înmatriculare.