IJP PRAHOVA.BULETIN DE PRESĂ.18 mai 2020
Depistaţi la volan sub influenţa alcoolului sau fără să posede permis de conducere
Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Vălenii de Munte, au oprit pentru control un auto care circula pe raza localităţii Măgurele, în data de 15 mai a.c., în jurul orei 10:30. Acesta era condus de un bărbat  din comuna Bălţeşti, care la testarea cu aparatul etilotest a avut rezultat pozitiv, fiind înregistrată valoarea de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, fiindu-i reţinut permisul de conducere şi eliberându-i-se dovadă, fără drept de circulaţie.
 
  Şi în municipiul Ploieşti, în aceeaşi zi, în jurul orelor 11:20  a fost depistat în trafic un conducător auto care consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan. În urma testării cu aparatul etilotest s-a înregistrat valoarea de 0,48 alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
  În ziua de 16 mai a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Plopeni au oprit pentru control un auto pe raza localităţii Dumbrăveşti. În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că, bărbatul care conducea autoturismul are acest drept suspendat, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
 
Duminică, în jurul orei 16:15, pe strada Mărăşeşti din municipiul Ploieşti, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat care, în urma verificărilor, s-a stabilit că nu posedă permis de conducere.
În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.
 
În noaptea de 16/17 mai, în jurul orei 03:45, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Câmpina, au observat pe DJ 102 I, în comuna Valea Doftanei, un autoturism, al cărui conducător auto, la vederea echipajului de poliţie, a mărit viteza de deplasare.
S-a procedat la urmărirea acestuia, iar după circa 100 de metri, bărbatul aflat la volan a oprit pe partea dreaptă a carosabilului şi a făcut schimb de locuri cu pasagerul aflat pe locul din dreapta.
Cei doi au fost identificaţi, în urma verificărilor stabilindu-se că autoturismul a fost condus de un tânăr de 19 ani, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie şi, mai mult, avea o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Duminică, în jurul orei 02:00, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina, au oprit pentru control un autoturism condus de bărbat din comuna Telega, care se deplasa pe raza municipiului. La testarea cu aparatul etilotest a fost înregistrată o valoare de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor s-a stabilit şi faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.
 
Un alt conducător auto care s-a urcat la volan, deşi consumase alcool, a fost depistat duminică, în jurul orei 20:30, conducând un autoturism pe raza comunei Secăria. La testarea cu aparatul etilotest, acesta a înregistrat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Şi în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.
 
Dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat
 
  Sâmbătă, în jurul orei 17:10, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 2 Floreşti au depistat în trafic, pe raza localităţii Filipeştii de Pădure, un bărbat care conducea o autoutilitară ce avea montate plăcuţe de înmatriculare emise de autorităţile unui stat străin. Din verificările efectuate a reieşit faptul că autovehiculul figurează ca fiind radiat din circulaţie. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat.