BULETIN DE PRESĂ.IJP PRAHOVA.12 mai 2020

 

Reţinut pentru infracţiuni comise cu violenţă

 

  • Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 2, sprijiniţi de lucrători specializaţi din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, au identificat un bărbat în vârstă de 29 de ani, bănuit de comiterea unei infracţiuni de lovire sau alte violenţe, constând în aceea că, la data de 5 mai a.c., în timp ce se afla pe o stradă din municipiul Ploieşti, ar fi tras asupra unei femei cu o armă tip air-soft cu bile din plastic.

Din verificările efectuate s-a stabilit că arma folosită nu este supusă autorizării, iar pentru purtarea şi folosirea acesteia în spaţiul public, bărbatul a fost sancţionat contravenţional pentru încălcarea prevederilor Legii 295/2004 cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiind dispusă totodată măsura confiscării.

În urma administrării probatoriului, cercetările au fost extinse şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice, iar în data de 11 mai, faţă de persoana în cauză, a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi sesizare a instanţei de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă.


 

Bărbat bănuit de comiterea unor infracţiuni de furt, identificat de poliţişti

 

  • Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 1 efectuează cercetări într-o cauză penală privind două infracţiuni de furt, comise la data de 12 noiembrie 2019, când persoane necunoscute au sustras o tabletă din recepţia unei unităţi hoteliere şi o bicicletă din subsolul unui centru comercial, ambele din municipiul Ploieşti.

În urma verificărilor efectuate, s-a reuşit identificarea persoanei bănuite de comiterea faptelor, respectiv un ploieştean de 34 de ani, faţă de care sunt continuate cercetările, în vederea documentării întregii activităţi infracţionale.


 

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

 

  • Luni, 11 mai, în jurului orei 09:30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control un ansamblu de vehicule format din autoutilitară şi remorcă, care circula pe Bulevardul Republicii din municipiul Ploieşti. În urma verificărilor, s-a stabilit că prahoveanul de 33 de ani care se afla la volan nu posedă permis de conducere corespunzător categoriei de vehicule din care face parte amsamblul. În acest sens, a fost deschis un dosar penal pentru conducere fără permis.

 

  • În noaptea de 11/12 mai, pe o stradă din municipiul Ploieşti, poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 1 au oprit pentru control un autoturism, la volanul căruia au identificat o femeie de 30 de ani. De asemenea, a fost identificat şi pasagerul situat pe locul din dreapta faţă, un ploieştean de aceeaşi vârstă, stabilit ca fiind proprietarul autovehiculului.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că femeia nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul i-a fost încredinţat de către proprietar, care cunoştea că aceasta nu deţine permis de conducere.

În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru conducere fără permis, în cazul femeii, şi pentru încredinţarea unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere, în cazul bărbatului.