Luni,politistii rutieri din Prahova au retinut 6 permise de conducere,pentru alcoolemie
 
Luni  dimineaţă, în intervalul orar 07:00-09:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, împreună cu lucrători MApN, au acţionat în filtre rutiere instituite pe principalele drumuri naţionale din judeţ, în zone precum DN1-Puchenii Mari, DN1-intersecţie cu DJ 720 (intrare în localitatea Floreşti) şi DN1A  intersecţie cu DN 1B (sens giratoriu Blejoi). 
Aceştia au acţionat în scopul asigurării climatului de siguranţă rutieră, precum şi pentru verificarea respectării măsurilor impuse prin ordonanţele militare.
 
În cadrul activităţilor au fost verificate un număr de 159 de autovehicule şi 198 de persoane. 
Pentru nerespectarea prevederilor legislative din domeniu rutier au fost aplicate 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.235 de lei. 
Totodată, au fost reţinute 6 permise de conducere, toate pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.
Exemplu:
Un bărbat  din comuna Cocorăştii Mislii, a fost depistat la  intersecţia DN1 cu DJ 720, conducând un autovehicul deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. La testarea cu aparatul etilotest a rezltat o valoare de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional pentru nerespectarea legislaţiei în domeniul rutier, fiindu-i totodată suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.
Cu privire la respectarea restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare  nu au fost constatate abateri, persoanele verificate având asupra lor documente justificativ.
 
Sursa:IJP Prahova