Serviciul Rutier al Politiei Prahova - acţiuni punctuale în municipiul Ploieşti şi pe DN 1
Şi în cursul acestei zile poliţiştii Serviciului Rutier Prahova şi cei din cadrul Biroului Rutier Ploieşti, au acţionat împreună cu poliţişti locali şi militari, desfăşurând acţiuni în sistem blitz, în intervale orare diferite, în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
 
Poliţiştii au acţionat pe raza municipiului Ploieşti şi pe DN1, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, având în vedere şi identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi a celor care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
Cu această ocazie, au fost controlate 229 de autovehicule şi 256 de persoane, fiind aplicate  83 de sancţiuni pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002. Astfel, 69 de sancţiuni contravenţionale s-au aplicat pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi 14 pentru alte abateri, totodată fiind reţinut şi un certificat de înmatriculare.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate a fost întocmit şi 1 dosar penal unui conducător auto care a fost depistat la volan având o îmbibaţie alcoolică în etilotest, care depăşea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Valoarea totală a amenzilor aplicate depăşeşte 28.900 de lei.
 
Exemplu:
 
Pe DN 1,  pe raza localităţii Băneşti, un bărbat, în vârstă de 51 ani, din Bucureşti,  a fost depistat conducând un ansamblu de autovehicule format dintr-o autoutilitară şi o semiremorcă, cu care transporta apă minerală şi plată. La testarea cu aparatul etilotest s-a înregistrat valoarea de 0.63 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
 
Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice! 
Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, scade concentrarea, atenţia şi reflexele! 
 
Respectaţi regimul legal de viteză întrucât viteza poate cauza evenimente rutiere cu consecinţe grave!
 
Respectaţi în continuare prevederile ordonanţelor militare pentru siguranţa şi sănătatea dumneavoastră şi a celor dragi!
 
Sursa:IJP Prahova
 
Foto cu caracter ilustrativ