IJP PRAHOVA . BULETIN DE PRESĂ . 8 mai  2020
Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier
Ieri, în jurul orelor 18:45, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti – Biroul Rutier, au oprit pentru control un autovehicul care circula pe raza municipiului.  Acesta era condus de un bărbat în vârstă de 46 de ani, care în urma testării cu aparatul etilotest, a avut rezultat pozitiv, fiind înregistrată  valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
Tot ieri, în jurul orei 19:30, tot pe raza municipiului Ploieşti a mai fost depistat de poliţiştii rutieri un alt conducător auto care consumase alcool înainte de a se urca la volan. Astfel, bărbatul de 42 de ani, a fost testat cu aparatul etilotest,  înregistrându-se o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Şi în acest caz a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
Tineri bănuiţi de comiterea unor infracţiuni de tâlhărie
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, efectuează cercetări într-un dosar penal privind săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie, comisă la începutul anului, în zona cimitirului Bolovani din municipiu. În urma verificărilor efectuate, aceştia au identificat doi tineri,  de 16, respectiv 17 ani, bănuiţi că ar fi deposedat, prin violenţă, o femeie în vârstă de 78 de ani, de geanta personală, în care se aflau documente şi bani. În urma analizării probatoriului, faţă de tânărul de 17 ani a fost dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile, celălalt tânăr fiind deja arestat pentru fapte similare. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.