POLIŢIŞTII RUTIERI PREZENŢI PE DRUMURILE NAŢIONALE DIN JUDEŢUL PRAHOVA
 
Poliţiştii rutieri au acţionat şi marti , în intervalul orar 17:00 – 19:00, la nivelul Serviciului Rutier Prahova fiind organizată şi desfăşurată o acţiune în scopul asigurării climatului de siguranţă rutieră, precum şi pentru verificarea respectării măsurilor impuse prin ordonanţele militare.
În activităţile desfăşurate pe DN1 şi DN1B, au acţionat 10 poliţişti, sprijiniţi de militari M.Ap.N, ocazie cu  care au fost verificate 94 de autovehicule şi legitimate 105 persoane. 
Pentru nerespectarea prevederilor legislative din domeniu rutier au fost aplicate 39 de sancţiuni contravenţionale, dintre acestea, 37 pentru nerespectarea limitei legale de viteză şi 2 pentru alte abateri. Totodată, au fost reţinute 8 permise de conducere,pentru depăşirea regimului legal de viteză şi pentru încălcarea regulilor privind  depăşirea.
Recordul de viteză aparţine unui bărbat în vârstă de 42 de ani, care a fost surprins în timp ce conducea autoturismul pe DN1, în afara localităţii Băicoi, fiind înregistrat de aparatul radar tip Trucam  cu o viteză de 171 km/h. 
În aceeaşi zonă, a fost depistat un alt conducător auto care circula cu o viteză de 161 km/h.
În ambele situaţii a fost dispusă suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru o perioadă de 90 de zile. 
Cu privire la respectarea restricţiilor de circulaţie impuse prin ordonanţele militare  nu au fost constatate abateri, persoanele verificate având asupra lor documente justificative.
Valoarea sancţiunilor aplicate depăşeşte 26.600 de lei.
 
Sursa:IJP Prahova