BULETIN DE PRESĂ.IJP PRAHOVA.7 mai 2020
Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier
Ieri, în jurul orei 11:20, poliţiştii rutieri au oprit un autovehicul care circula pe DN1, pe raza localităţii Potigrafu, având o viteză peste limita legală. Conducătorul auto a fost identificat în persoana unui tânăr din judeţul Argeş, în vârstă de 25 de ani. Din verificările efectuate a reieşit faptul că acesta are dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru savârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere, de către o persoană, căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.
Tot ieri, în jurul orei 20:00, poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au observat o autocisternă care se deplasa în mod sinuos, pe o stradă din municipiu. Cu ocazia testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto, un bărbat de 56 de ani, a avut rezultat pozitiv, fiind înregistrată valoarea de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.  În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.
Poliţiştii Postului de Poliţie Berceni, în ziua de 6 mai a.c., în jurul orei 13:30, afându-se pe raza comunei Drăgăneşti, au observat cum conducătorul unei autoutilitare care circula pe DJ 100B, a efectuat manevra de întoarcere, la vederea echipajului. Autoutilitara a fost oprită pentru control, ocazie cu care, conducătorul auto, un cetăţean român în vârstă de 28 de ani,  a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile altui stat. Din verificările efectuate a reieşit faptul că persoana nu figurează cu permis de conducere emis de statul respectiv şi nici nu deţine permis de conducere eliberat de statul român. În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
Material lemnos confiscat de poliţişti
În ziua de 5 mai a.c., în jurul orei 13:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni, au depistat pe raza comunei Dumbrăveşti, în zona pădurii Mărgineanca, 6 bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani, care ar fi tăiat şi sustras o cantitate de 1,30 mc de material lemnos, încălcând prevederile legale în domeniul silvic.  Aceştia au fost sancţionaţi pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 cu amendă în cuantum de 2000 de lei fiecare. 
În urma unui control efectuat la un agent economic de pe raza municipiului Ploieşti, de către specialişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică, au fost constatate mai multe nereguli în ceea ce priveşte regimul materialelor lemnoase. Astfel, societatea a deţinut 7 mc cherestea răşinoase fără documente care să ateste legalitatea provenienţei, fără avize de însoţire valabile şi fără a deţine registrul de evidenţă a intrărilor-ieşirilor de materiale lemnoase la punctul de lucru. Pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale  în valoare de 6.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.
 
Dosar penal pentru pescuitul cu plase
 
În data de 6 mai a.c., în jurul orei 01:30, poliţştii din cadrul Postului de Poliţie Boldeşti-Grădiştea au depistat în extravilanul comunei, pe albia pârâului Ghighiu, trei bărbaţi care desfăşurau activităţi de pescuit folosind plase tip ”halău”, plase a căror deţinere şi folosire de către persoane neautorizate sunt interzise. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial”  prevăzută de O.U.G. nr.23/2008. 
 
Foto cu caracter ilustrativ