SGU Ploiesti  îşi va cumpara o maşină pentru marcaje rutiere
 
 
După eşecul înregistrat în momentul efectuării marcajelor pe Bulevardul Independenţei, Servicii Gospodărie Urbană Ploieşti a demarat procedura pentru achiziţionarea unei maşini speciale pentru efectuarea lucrărilor. Separat, pe site-ul Primăriei Ploieşti, se află în dezbatere un proiect prin care se propun tarifele pentru efectuarea de marcaje rutiere. În cazul unui „marcaj rutier performant” tariful propus este de peste 295,26 lei/mp cu TVA.
 
Consiliul Local Ploieşti a aprobat, încă de anul trecut, completarea obiectului de activitate al SGU Ploieşti, societatea urmând să se ocupe inclusiv de achiziţia şi montarea de indicatoare rutiere, dar şi de executarea lucrărilor de executare a marcajelor rutiere.
 
După eşecul legat de marcajele de pe Bulevardul Independenţei, SGU Ploieşti a decis achiziţionarea unei maşini speciale pentru realizarea unor astfel de operaţiuni, strict pentru această investiţie fiind alocată suma de aproximativ 110.000 de lei.
 
„Suma reprezintă o economie făcută în momentul achiziţionării mai multor bunuri din majorarea de capital social aprobată anul trecut de Consiliul Local Ploieşti. Practic suma rămasă din economiile realizate în urma achiziţionării unor bunuri, aproximativ 110.000 de lei, a fost redirecţionată pentru achiziţionarea maşinii pentru marcaje”, a precizat Alin Dănilă, directorul SGU Ploieşti.
 
În dezbatere publică, pe site-ul Primăriei Ploieşti, se află un proiect privind tarifele şi preţurile pentru execuţia marcajelor rutiere:
 
Marcaj rutier termoplastic – 131,36 lei/mp, cu TVA
Marcaj rutier performant – 295,26 lei/mp cu TVA
Marcaj rutier cu vopsea convenţională culoare alb, galben sau roşu (marcaje longitudinale, marcaje transversale de ghidare, săgeţi şi alte inscripţii) – 45,99 lei/mp cu TVA
Marcaj rutier cu vopsea bicomponentă (marcaje transversale – treceri de pietoni, benzi oprire şi alte tipuri de marcaje conform comenzilor) – 95,66 lei/mp cu TVA
Neutralizare marcaje – 25 lei/mp cu TVA
Pentru anul 2020, în bugetul local al municipiului Ploieşti a fost prevăzută suma de un milion de lei pentru efectuarea de marcaje şi de pentru montarea de indicatoare rutiere.
Vezi proiectul  AICI