Prefectura Prahova.Informare audienţe Avocatul Poporului- Biroul Teritorial Ploieşti
În contextul actual, în scopul prevenirii răspândirii comunitare a infectării cu noul coronavirus, reamintim cetăţenilor că deşi se menţine până la data de 15 mai 2020, măsura suspendării acordării audienţelor, cetăţenii pot beneficia în continuare, în mod gratuit, de serviciile instituţiei Avocatul Poporului, prin Biroul Teritorial Ploieşti, fie apelându-ne telefonic la nr. 0244 593 227, fie trimiţându-ne prin e-mail, pe adresa avpprahova@avp.ro sau prin poştă, pe adresa Ploieşti, B-dul Republicii nr. 2-4, intrarea H, camera 155, etaj 1, judeţul Prahova o solicitare scrisă în care să ne expună pe scurt, problemele pe care le întâmpină în relaţia cu autorităţile publice, drepturile încălcate, demersurile întreprinse în mod personal pentru respectarea drepturilor lor şi ataşând în copie, documente relevante, cu menţiunea că se asigură zilnic, permanenţa la sediul biroului.
Pe această cale, dorim să asigurăm cetăţenii de întreaga obiectivitate a verificărilor întreprinse de instituţia Avocatului Poporului în raport cu autorităţile publice reclamate, ţinând cont de faptul că potrivit Constituţiei României şi Legii nr. 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, republicată, instituţia Avocatul Poporului este o autoritate publică autonomă şi independentă faţă de oricare altă autoritate publică din România şi are drept drept scop apărarea drepturilor şi libertăţilor persoanelor fizice în raporturile acestora cu autorităţile publice.
Instituţia Avocatul Poporului poate acţiona în domenii precum:
-drepturile omului, egalitate de şanse între bărbaţi şi femei, culte religioase şi minorităţi naţionale,
-drepturile familiei, tinerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap,
-apărarea, protecţia şi promovarea drepturilor copilului ,
-armată, justiţie, poliţie, penitenciare,
-proprietate, muncă, protecţie socială, impozite şi taxe.
Nu intră în competenţa instituţiei Avocatul Poporului actele autorităţii judecătoreşti, ale Parlamentului, Preşedintelui sau ale Guvernului.
Relaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon al Biroului Teritorial Ploieşti al instituţiei Avocatul Poporului 0244 593 227.

Maria Mirabela Mălăescu, consilier coordonator Biroul Teritorial Ploieşti al instituţiei AVOCATUL POPORULUI