S-au luat primele  măsuri pentru asigurarea cazării familiilor afectate de alunecarea de teren de la Azuga
20 de construcţii modulare au ajuns marţi, 14 aprilie, la Azuga pentru persoanele ale căror locuinţe au fost avariate sau distruse de alunecarea de teren din data de 10 aprilie 2020.
Acestea sunt asigurate din rezerva de stat şi sunt dotate cu câte patru paturi/fiecare, aragaz+butelie şi radiatoare.
Acestea au fost amplasate pe platoul de lângă vechea sală de sport din localitate, în imediata vecinătate a zonei unde se aflau vechile gospodării, afectate de dezastrul natural.
Pentru ceilalţi localnici evacuaţi în urma alunecării de teren, Primăria Azuga va asigura cazarea temporară la una dintre pensiunile din localitate.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, domnul Marcel Vela, secretarii de stat în MAI, domnii Bogdan Despescu şi Gheorghe Sorescu, preşedintele Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, domnul Gheorghe Alecsei, prefectul judeţului Prahova şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, domnul Cristian Ionescu, precum şi alţi reprezentanţi ai CJSU Prahova şi ai administraţiei locale au fost prezenţi marţi dimineaţă la locul unde au fost amplasate construinţele modulare. Aceştia au făcut o analiză de ansamblu a situaţiei, dar au stat de vorbă şi cu parte dintre persoanele afectate de alunecarea de teren.
Vă reamintim că, vineri seara, pe 10 aprilie, o suprafaţă de aproape cinci hectare a unui versant din Muntele Sorica, teren ce era împădurit şi care aparţine Casei Regale a României, a luat-o la vale. Pământul şi pomii dezrădăcinaţi în urma alunecării au creat un baraj natural , afectând cursul pârâului Azuga. Din această cauză, 25 de gospodării, aflat în imediata vecinătate, au fost inundate, fiind avariate partial sau total.
 
Sursa:Prefectura judetului Prahova