Acţiuni rutiere cu efective mărite au fost organizate în cursul zilei de vineri  pe raza întregului judeţ Prahova
Acţiuni cu efective mărite au fost organizate în cursul zilei de vineri  pe raza întregului judeţ Prahova , la acestea participând peste 200 de forţe de ordine pentru prevenirea răspândirii COVID-19 şi asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. 
 
Astfel, cei 140 de poliţişti, 16 jandarmi, 34 de poliţişti locali, 12 militari, lucrători silvici şi alte forţe, au aplicat doar în cadrul acţiunilor punctuale executate în cursul zilei de 10 aprilie a.c., un număr de 301 sancţiuni contravenţionale, au verificat peste 1200 de persoane şi au controlat 484 de autovehicule. 
 
Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 885.400 de lei.
 
În cadrul activităţilor desfăşurate, din cele 301 sancţiuni contravenţionale, 184 au fost aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor impuse prin ordonanţele militare, 84 pentru încălcarea prevederilor O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 26 la Legea nr. 61/1991. 
 
Totodată, a fost verificată activitatea economică a unui număr de 17 societăţi comerciale, fiind aplicate 7 sancţiuni pentru nerespectarea Legii 12/1990 şi confiscate bunuri în valoare de 935 de lei (produse de curăţenie, soluţii dezinfectante, pachete de cafea). De asemenea,  au fost retrase de la comercializare mai multe produse alimentare şi a fost confiscată suma de 1.753 de lei.
 
Reamintim cetăţenilor că măsurile adoptate au ca scop protejarea populaţiei împotriva răspândirii virusului COVID-19 şi le recomandăm să  fie responsabili şi să le respecte. Doar aşa vom putea trece cu bine peste această perioadă, pe care cu toţii o dorim încheiată cât mai curând!
 
 
În cadrul activităţilor executate au fost verificate 247 de autovehicule, în mai multe filtre rutiere dispuse pe raza municipiului Ploieşti şi pe DN 1 (Puchenii Mari şi intrare în localitatea Breaza), fiind aplicate 34 de sancţiuni contravenţionale,  în valoare totală de peste 29.500 de lei. Dintre acestea, 13 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor ordonantelor militare şi 21 pentru abateri la O.U.G. 195/2002R. De asemenea, a fost reţinut un permis de conducere şi a fost confiscat 1 sistem de avertizare luminoasă montat/utilizat ilegal.
 
Exemplu: 
 
Un tânăr în vârstă de 26 ani a fost observat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe DN1, pe raza localităţii Potigrafu, având montate mijloace speciale de avertizare sonore şi luminoase de culoare albastru şi roşu, fără a avea acest drept.
Acesta a fost sancţionat contravenţional cu 9 puncte - amendă (1305 lei) conform prevederilor O.U.G. 195/2002 R., iar mijloacele speciale de avertizare au fost ridicate în vederea confiscării.
Totodată, atât conducătorul auto cât şi pasagerul dreapta faţă, respectiv un alt tânăr, de 27 ani, au fost sancţionaţi contravenţional pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3 /2020.
În acelaşi context au acţionat şi poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Plopeni, în sistem integrat, alături de poliţişti locali şi lucrători silvici, pe raza oraşului şi a comunelor arondate. Activităţile desfăşurate au vizat şi prevenirea şi combaterea delictelor silvice. 
Astfel, au fost aplicate 20 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 pentru nerespectarea măsurilor impuse prin ordonanţele militare, 2 pentru abateri la regimul rutier, 1 la legea nr. 61/91 şi 8 pentru încălcări ale prevederilor legale în domeniul silvic. Valoarea amenzilor depăşeşte 29.000 de lei. Cu această ocazie a fost confiscată şi cantitatea de 1,450 mc material lemnos. 
 
În continuare, dispozitivele de ordine publică sunt prezente în stradă, astfel de acţiuni fiind executate zilnic, atât în scopul prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul COVID-19, cât şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Respectaţi restricţiile impuse prin Ordonanţele Militare!
 
 
 
Sursa:IJP Prahova