Primaria Ploiesti va cumpara un aparat  Real Time-PCR pentru Spitalul de Pediatrie Ploieşti
Primaria Ploiesti va cumapara un aparat  Real Time-PCR pentru Spitalul de Pediatrie Ploieşti
 
Măsuri suplimentare la Spitalul Municipal Schuller
 
Primarul Ploieştiului a mers, astăzi, la Spitalul Municipal Schuller şi Spitalul de Pediatrie, aflate în subordinea Primăriei Ploieşti.
*Am solicitat conducerii Spitalului Municipal suplimentarea măsurilor prin care se asigură triajul epidemiologic la intrare. La nivelul spitalului existau deja 3 zone special amenajate, dar se pierdea mult timp la completarea declaraţiilor de către pacienţi, care de acum încolo vor fi ajutaţi în acest sens*, a transmis Adrian Dobre.
Potrivit acestuia, personalul medical din cele două spitale dispune de echipamentele de protecţie necesare şi, totodată, acestea au în derulare o serie de achiziţii pentru suplimentarea lor.
*De asemenea, până în acest moment, am dispus achiziţia unui aparat Real Time-PCR pentru Spitalul de Pediatrie (procedura este în derulare), precum şi două sisteme profesionale de nebulizare necesare pentru dezinfecţia ambulanţelor după transportarea pacienţilor suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19, care au fost deja predate Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova*, a mai precizat Dobre.
Totodată, în şedinţa de Consiliul Local, care va avea loc mâine, edilul spune că se vor suplimenta sumele deja alocate celor două spitale cu câte 100 de mii lei, special pentru achiziţia de echipamente de protecţie.