Primarii din Prahova nu vor să înfiinţeze centre de carantină pentru românii întorşi acasă

Situaţie critică în Prahova!

Mii de români nu au luat în calcul sfatul preşedintelui de a nu se întoarce în România de sărbători. Astfel, pentru a fi acasa de Paşte, mulţi dintre aceştia şi-au făcut deja calculele: vor sta două săptămâni în carantină, iar de sărbători vor fi acasă cu familia.

Din nefericire, centrele de carantină sunt pline, iar primarii din Prahova refuză să înfiinţeze centre de carantină în Prahova, chiar dacă asta ar intra în atribuţiile lor.

Chiar în acest moment, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova Bogdan Toader şi prefectul judeţului Cristian Ionescu, încearcă să găsească soluţii pentru valurile de români care se întorc acasă.

Reprezentanţii celor două autorităţi fac apel către primarii din judeţ să fie înţelegători şi să contribuie la identificarea acestor centre de carantină, întrucât situaţia riscă să scape de sub control. În lipsa un astfel de centre de carantină, toţi aceşti români întorşi acasă vor fi izolaţi la domiciliu, însă riscurile sunt cu atât mai mari în contextul în care în ultima perioadă s-a dovedit că mulţi încalcă frecvent această măsură.

Chiar dacă in HG 201/2020 scrie clar ca autoritatea publică locală trebuie sa asigure aceste locuri, ceea ce s-a inteles si aplicat in foarte putine localităţi, Prefectura văzându-se nevoită să acopere sarcina asta, spun reprezentantii institutiei.

Mulţi dintre primarii localităţilor se tem ca nu cumva în urma acestor centre de carantină să nu îşi piardă susţinătorii la urmptoarele alegeri.

In acest moment, în parcarea Parcului Municipal Vest se afla mai multe persoane venite din UK pentru a fi repartizate în mai multe centre de carantină.

sursa:www.republiknews.ro 

Foto:cars.ro