Activităţi pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor din Ordinele Militare (video )
 
În cursul zilei de vineri, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, însoţiţi de jandarmi şi poliţişti locali, cu sprijinul forţelor apărării naţionale au organizat şi executat, pe raza municipiului Ploieşti, activităţi pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgenţă.
 
Astfel, în intervalul 16.00-18.00, au fost constituite 75 de dispozitive de ordine şi siguranţă publică şi puncte de verificare, pe raza municipiului Ploieşti, peste 200 de forţe de ordine acţionând pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanţele militare adoptate, scopul activităţilor fiind prevenirea şi limitarea răspândirii COVID-19 şi totodată combaterea criminalităţii sub toate formele ei.
 
În trafic au fost oprite şi verificate cu privire la temeinicia motivului ieşirii din locuinţă peste 2955 de persoane şi au fost controlate peste 1969 de autovehicule.
 
Urmare a neregulilor constatate, oamenii legii au aplicat 255 de sancţiuni contravenţionale, din care 242 au fost pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, valoarea totală a acestora fiind de peste 560.000 lei.
 
Astfel de acţiuni vor fi executate în mod permanent, în scopul prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul Covid-19, cât şi pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Pentru siguranţa dumneavoastră şi a celor dragi vă rugăm să rămâneţi acasă şi doar în situaţii excepţionale, prevăzute de lege, să părăsiţi locuinţa!
 
Sursa:IJP Prahova

Captura foto