Primaria Ploiesti a deschis un nou Centru pentru îngrijirea şi adăpostirea persoanelor fără adăpost

Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, a hotărât în cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti înfiinţarea unui nou Centru destinat persoanelor fără adăpost, care are o capacitate de aproximativ 50 de locuri.

Astfel, la nivelul municipiului Ploieşti s-a deschis un nou Centru pentru îngrijirea şi adăpostirea persoanelor fără adăpost, în contextul implementării regulilor de prevenire a infecţiei cu COVID-19, în imobilul fostului Liceu Ludovic Mrazek”, din strada Mihai Bravu nr. 241.

Acesta va funcţiona pe perioada stării de urgenţă şi va asigura cazarea, în condiţii de siguranţă, a persoanelor fără adăpost din Municipiul Ploieşti. La acest moment, 12 locuri sunt deja ocupate, persoanele cazate urmând să nu mai părăsească centrul, pe perioada stării de urgenţă, în acest fel reducându-se riscul de expunere la infectarea cu COVID-19.

Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare (A.S.S.C.) Ploieşti va asigura, zilnic, hrana persoanelor fără adăpost, ce vor fi cazate în noul centru, prin intermediul serviciilor Cantinei sociale, precum şi consiliere de specialitate, dacă este cazul.

Reamintim că, la nivelul municipiului Ploieşti funcţionează cu caracter permanent Centrul Social de Urgenţă (pentru persoane fără adăpost), care are o capacitate de cazare de 44 de locuri. În prezent, acest centru destinat persoanelor aflate în situaţie de risc social, care are sediul în Bulevardul Bucureşti nr. 8 A, este ocuptat integral, persoanele fără adăpost cazate în imobilul respectiv beneficiind, de asemenea, de hrană prin Cantina Socială a A.S.S.C. Ploieşti.


Sursa:Comunicat Primaria mun.Ploiesti