Primaria Ploiesti  a dispus  demararea acţiunilor de dezinfectare la nivelul blocurilor de locuinţe din municipiu

Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre,  a dispus, astăzi, demararea acţiunilor de dezinfectare la nivelul blocurilor de locuinţe din municipiu, în conformitate cu prevederile art. 6 din  Ordonanţa militară nr. 4/ 29.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19.

Astfel, municipalitatea ploieşteană va derula, periodic, prin operatorul S.C. Coral Impex S.R.L., acţiuni de dezinfectare a lifturilor, casei scărilor şi a altor spaţii comune existente la nivelul asociaţiilor de proprietari, aflate pe raza municipiului Ploieşti.

În prezent, se acţionează cu trei echipe de specialitate, în 3 cartiere de blocuri din municipiul Ploieşti, respectiv Malu Roşu, Ienachiţă Văcarescu şi Peneş Curcanul, urmând ca, începând cu data 1 aprilie 2020, să se extindă lucrarile şi la blocurile din celelalte cartiere.

Facem precizarea că, substanţele utilizate pentru serviciul de dezinfecţie sunt agreate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi sunt avizate de Ministerul Sănătăţii, fiind eficiente în combaterea coronavirusului COVID – 19. Produsul utilizat nu este toxic, este rapid degradabil, însă recomandăm persoanelor astmatice, ca timp de 60 de minute după aplicarea acestuia, să nu circule pe casa scării.

Municipalitatea ploieşteană adresează pe această cale rugămintea către preşedinţii şi administratorii de bloc să coopereze cu reprezentanţii administraţiei publice locale, în vederea desfăşurării, în condiţii tehnice optime, a acţiunilor de dezinfecţie împotriva răspândirii COVID-19.

Comunicat Primaria mun.Ploiesti