Un barbat care nu a declarat ca a venit din Germania a ajuns la UPU Ploiesti cu simptome specifice virozei
În situaţia în care două spitale din ţară au rămas fără personal medical după ce au intrat în contact cu pacineţii bolnavi de COVID-19 care nu au spus că există posibilitatea de a avea acest virus prin faptul că au fost plecaţi din ţară, acum povestea riscă să se repete la Ploieşti. Potrivit unui comunicat de presă, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova anunţă că “ieri, 28 martie, în jurul orelor 22.00, am fost sesizaţi de un reprezentant al unei unităţi spitaliceşti din municipiul Ploieşti cu privire la faptul că, un bărbat s-a prezentat cu simptome specifice virozei şi a omis să declare că în cursul lunii s-ar fi întors din Germania.
 
În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, barbătul în vârstă de 62 de ani, din Ploieşti, ar fi călătorit în statul german şi ar fi revenit în ţară în data de 16 martie a.c. În cauză a fost deschis un dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii, totodată fiind înştiinţată Direcţia de Sănătate Publică. Atragem încă odată atenţia cetăţenilor cu privire la importanţa respectării măsurilor impuse prin ordonanţele militare !”, se arată în comunicat.
 
Deocamdată nu se ştie  dacă pacientul are sau nu coronavirus. Acesta a fost internat la spitalul de boli infecţioase din Ploieşti şi aşteaptă rezultatul testării. Dacă se dovedeşte că este bolnav de COVID-19 acesta va suporta consecinţele stabilite de ordonanţele militară nr.2 şi 3.
 
Din alte surse, am aflat că bărbatul s-a prezentat în UPU ploieşti după ce mai întâi a mers la Spitalul din Câmpina cu simptomele unei litiaze biliare. Mai multe pe acest subiect puteţi citi aici: https://prahovaeconomica.eu/2020/03/29/chirurgul-dan-oprea-in-spital-nu-este-nimeni-care-este-in-stare-sa-gestioneze-aceasta-pandemie-este-stare-de-urgenta-pentru-cine/