Prefectul judetului Prahova, Cristian Ionescu,apel  pentru respectarea Ordonanţelor Militare
 
„Este un moment foarte dificil pentru noi toţi în care ar trebui să conştientizăm mai mult ca oricând că regulile sunt făcute pentru a fi respectate.
 
În ciuda restricţiilor de circulaţie, impuse prin Ordonanţele Militare, constat că sunt extrem de multe persoane care nu au înţeles că în aceste zile este esenţial să STĂM ACASĂ. Văd în continuare forfotă pe străzi, în pieţe, primesc o serie de imagini şi filmări din zonele rurale unde oamenii continuă să iasă în număr mare din gospodării. Acest lucru NU trebuie să se întâmple decât pentru situaţiile urgente.
 
Fac apel şi la structurile Ministerului Afacerilor de Interne, dublate în efortul lor şi de cadrele militare, pentru o organizare mult mai bună, o activitate mult mai intensă în această perioadă. Acolo unde legea este încălcată, atunci sunt legitimaţi să aplice sancţiunile stabilite pentru astfel de abateri.
 
Nu este loc şi timp de negocieri. Viaţa are prioritate, iar acum ducem o luptă în care timpul şi aglomerările sociale ne sunt cel mai mare duşman.
 
Toţi ne dorim să avem o viaţă normală, în care lucrurile să decurgă ca înainte, dar depinde strict de noi ca acest lucru să se întâmple cât mai curând!
 
Respectaţi legea, aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră şi a apropiaţilor şi STAŢI ACASĂ!
 
Cristian Ionescu, prefectul judeţului Prahova“