Dotări pentru instituţiile din prima linie în lupta cu noul coronavirus.(video )
 
În judeţul Prahova au ajuns  joi seară 1.380 de combinezoane de protecţie, 50 de litri de dezinfectant de nivel înalt a suprafeţelor şi instrumentarului şi un set de filtre pentru camerele de izolare de transport cu presiune negativă.
 
Echipamentele de protecţie au ajuns la personalul din judeţ, medical şi non-medical, care asigură asistenţă medicală de specialitate, primul ajutor şi transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienţilor suspecţi ori confirmaţi.
 
Echipamentele au fost aduse joi dimineaţă cu o aeronavă NATO din Coreea de Sud iar în cursul zillei de azi ( N.r.vineri 27 martie a.c.)  a început  distribuirea, în funcţie de nevoi, către personalul medical din Ministerul Sănătăţii şi echipajelor operative ale Ministerului Afacerilor Interne.
 
Materialele de protecţie au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi I.G.S.U. având în vedere contagiozitatea extrem de înaltă a virusului COVID – 19 care nu poate fi ţinută sub control în lipsa acestora.
 
Pentru binele tuturor, STAI ACASĂ!
 
Trebuie să transmitem mai departe responsabilitatea, NU VIRUSUL! Vă îndemnăm să aveţi grijă de voi şi de cei pe care îi iubiţi. Respectaţi recomandările autorităţilor!
 
 
Captura foto