Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti a luat  noi măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii coronavirusului COVID-19
Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, a convocat, astăzi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti pentru luarea unor noi măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii coronavirusului COVID-19.
Astfel, s-a hotărât extinderea serviciilor de curăţenie şi dezinfectare a căilor publice din municipiul Ploieşti prin spălarea arterelor principale (zonele cu trafic intens de persoane, zonele staţiilor de autobuz, gărilor, pieţelor, spitalelor, parcurilor, platformelor de gunoi) cu substanţe dezinfectante. Astfel, s-a decis ca şi S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. să participe împreună cu  Regia Autonomă de Servicii Publice şi operatorul de servicii S.C. Rosal Grup S.A. la îndeplinirea acestor prevederi. Precizăm că, în conformitate cu atribuţiile ce le revin, angajaţii S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti S.R.L. vor efectua doar servicii de curăţenie, prin spălarea cu apă a arterelor de circulaţie amintite. 
Totodată, s-a aprobat ca, începând cu data de 25.03.2020, pe perioada instituirii stării de urgenţă, să fie interzisă ieşirea persoanelor fără adăpost din Centrul social de urgenţă pentru persoane fără adăpost Ploieşti. Hrana pentru persoanele aflate în Centrul social de urgenţă pentru persoane fără adăpost va fi asigurată de Cantina Socială, aflată în administrarea Administraţiei Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti. 
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti a mai stabilit sistarea investiţiilor şi a lucrărilor de reparaţii derulate de Municipiul Ploieşti, cu excepţia cazurilor de urgenţă, începând cu data de 25.03.2020, pe perioada instituirii stării de urgenţă.
Reamintim că, orice problemă întâmpinată de cetăţeni, în contextul actual al epidemiei de coronavirus COVID-19, poate fi semnalată la numerele de telefon ale Direcţiei de Sănătate Publică Prahova 0244/407 776, 0244/407 780, 0244/407 760, 0244/595 402 sau la TELVERDE 0800 800 358.
Municipalitatea le mulţumeşte ploieştenilor pentru înţelegere şi le recomandă calm şi o atitudine civică în aceste momente. 
 
Sursa:Comunicat Primaria mun. Ploiesti