┬áServiciul Public Finante Locale Ploie┼čti , modific─âri ┼či nout─â┼úi ├«n activitatea de profil in contextul actual
Prim─âria Municipiului Ploie┼čti informeaz─â cet─â┼úenii c─â, Serviciul Public Finan┼úe Locale Ploie┼čti are o serie de modific─âri ┼či nout─â┼úi în activitatea de profil, având în vedere evolu┼úia st─ârii generale ┼či a cadrului legislativ actual.
 
Astfel,  în ceea ce prive┼čte emiterea certificatelor fiscale în rela┼úia cu Birourile Notariale 
( pentru tranzacţii imobiliare, succesiuni, etc ):
Cererile pentru eliberarea certificatelor fiscale vor fi transmise online, pe adresa finantelocale@spfl.ro. Pe cerere va fi trecut─â adresa de email a Biroului Notarial, iar certificatul fiscal semnat electronic va fi transmis direct c─âtre aceasta entitate, nemaifiind necesara prezenta contribuabilului la institu┼úia noastr─â. În cazul în care aceast─â modalitate de lucru nu este agreat─â de un anumit birou notarial, sau în cazul în care solicitantul nu are posibilitatea de a utiliza mediul online, contribuabilul va transmite cererea prin intermediul operatorilor serviciilor de curierat, la adresa Ploie┼čti, Bulevardul Independen┼úei nr. 16, iar certificatul fiscal îi va fi transmis prin aceea┼či form─â de comunicare, la adresa de domiciliu.
 
In ceea ce prive┼čte emiterea certificatelor fiscale în rela┼úia cu Oficiul Jude┼úean de Cadastru (pentru intabul─âri ): 
Cererea pentru eliberarea certificatului fiscal se va transmite fie online, pe adresa finantelocale@spfl.ro, fie prin intermediul operatorilor serviciilor de curierat, la adresa Ploie┼čti, Bulevardul Independen┼úei nr. 16, iar certificatul fiscal le va fi remis solicitan┼úilor prin curierat, la adresa de domiciliu.
 
In ceea ce prive┼čte emiterea certificatelor fiscale necesare înscrierii in  programul Rabla:
 
Cererea pentru eliberarea certificatului fiscal se va transmite fie online, pe adresa finantelocale@spfl.ro, fie prin intermediul operatorilor serviciilor de curierat, la adresa Ploie┼čti, Bulevardul Independen┼úei nr. 16, iar certificatul fiscal le va fi remis solicitan┼úilor prin curierat, la adresa de domiciliu.
 
Referitor la vânz─ârile de autoturisme:
Dosarele necesare înregistr─ârii în eviden┼úa S.P.F.L. Ploie┼čti cuprind acte originale, fapt pentru care depunerea acestora se va face doar prin intermediul serviciilor de curierat, la adresa Ploie┼čti, Bulevardul Independen┼úei nr 16. Eliberarea contractelor de vânzare - cump─ârare vizate ┼či înregistrate se va face prin serviciile de curierat, la adresa de domiciliu a vânz─âtorului.
 
Referitor la declar─ârile  de autoturisme:
Dosarele necesare înregistr─ârii in evidenta S.P.F.L. Ploie┼čti cuprind acte originale, fapt pentru care depunerea acestora se va face doar prin intermediul serviciilor de curierat, la adresa Ploie┼čti, Bulevardul Independen┼úei nr 16. Eliberarea documentelor necesare înmatricul─ârii  se va face prin serviciile de curierat, la adresa de domiciliu a vânz─âtorului.
 
Referitor la alte documente care ne pot fi solicitate:
În ceea ce prive┼čte toate celelalte tipuri de lucr─âri, dobândiri de bunuri, declara┼úii de orice natura, solicitare istoric de rol, restituiri, compens─âri, etc., acestea se vor depune doar online, la adresa finantelocale@spfl.ro. 
 
Modalităţi de plată:
 
Plata tuturor obliga┼úiilor c─âtre bugetul local se va face în mediul online http://www.spfl.ro/modalitati_plata.php,  prin intermediul ghi┼čeelor po┼čtale sau prin ordin de plat─â.
Plata taxelor judiciare de timbru ┼či a amenzilor în 15 zile se va face doar accesând portalul 
www.ghiseul.ro , prin intermediul ghi┼čeelor po┼čtale sau prin ordin de plat─â.
 
În ceea ce prive┼čte termenele de plat─â ┼či depunere documente:
 
A┼ča cum am mai anun┼úat, primul termen de plata se proroga de la 31 martie, pana la data de 30 iunie 2020. Astfel, pute┼úi achita jum─âtate din impozitul datorat pân─â la aceast─â dat─â, f─âr─â a vi se percepe major─âri de întârziere. 
De asemenea, tot pana la data de 30 iunie ve┼úi beneficia de bonifica┼úia de 10 % , în cazul achit─ârii integrale, cu anticipa┼úie, a sumelor datorate.
 
Rapoartele de evaluare ale spatiilor comerciale de┼úinute de persoanele fizice ┼či juridice vor putea fi depuse pana la data de 30.06.2020.
 
Termenul de depunere a declara┼úiilor privind dobândirea sau înstr─âinarea bunurilor de┼úinute se prelunge┼čte pana la data de 30.06.2020.
 
În ceea ce prive┼čte ac┼úiunile de executare silit─â:
 
Se suspenda sau nu se începe executarea silit─â, prin poprire, a crean┼úelor fiscale, cu excep┼úia execut─ârii sumelor prev─âzute în hot─ârâri judec─âtore┼čti în materia penala.
 
Suspendarea execut─ârii se face de c─âtre ter┼úul poprit ( banca, angajator, etc ) f─âr─â nicio formalitate din partea organului fiscal ( deci nu este necesara deplasarea contribuabilului la S.P.F.L. Ploie┼čti ).
 
În ceea ce prive┼čte major─ârile de întârziere:
 
Pentru termenele scadente ale obliga┼úiilor fiscale ( taxa cl─âdire, taxa teren, taxa firma, etc. ), începând cu data de 21.03.2020, nu se calculeaz─â ┼či nu se datoreaz─â major─âri de întârziere.
 
Masurile prev─âzute, prin efectul legii, la punctele 9 si 10 înceteaz─â în termen de 30 de zile de la încetarea st─ârii de urgen┼ú─â.
 
Sursa: Comunicat Primaria mun.Ploiesti 
 
Foto cu caracter ilustrativ