Comunicat de  presa Comandamentul Situatiilor  de Urgenta Ploiesti . 16 martie 2020

Adrian Florin Dobre, primarul municipiului Ploieşti, a convocat luni, 16 martie 2020, la sediul administraţiei locale, membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Ploieşti, în contextul decretării stării de urgenţă în România, începând cu 16 martie 2020.

În cadrul întânirii de astăzi, s-au adoptat alte trei hotărâri ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă care, prin măsurile impuse, sporesc gradul de siguranţă al locuitorilor municipiului Ploieşti, în contextul reducerii, pe cât posibil, a răspândirii coronavirusului.

Astfel, conform Hotărârii nr. 12/ 16 martie 2020 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti, se aprobă ca, începând cu data de 18.03.2020, desfăşurarea programului de transport public de călători, pe raza Municipiului Ploieşti, să se realizeze între orele 6.00 – 22.00, cu excepţia curselor de pe platformele industriale. 

În acelaşi context, potrivit Hotărârii nr. 13/16 martie 2020, se aprobă colectarea, evacuarea şi neutralizarea deşeurilor provenite de la persoanele aflate în spaţiile de carantină, avizate de DSP, de către firma specializată, prin încheierea unui act adiţional la contractul de prestări servicii existent la ASSC.

S-a decis, de asemenea, în conformitate cu art. 1 al Hotărârii nr. 14/16 martie 2020, spălarea arterelor principale din municipiul Ploieşti (zone cu trafic intens de persoane, zonele staţiilor de autobuz, gărilor, pieţelor, spitalelor, parcurilor, platformelor de gunoi) cu substanţe dezinfectante. RASP şi operatorul de servicii SC Rosal SA vor duce la îndeplinire prevederile art.1 al respectivei hotărâri.


 

Sursa:Comunicat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Ploieşti