Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti , măsuri suplimentare pentru limitarea efectelor răspândirii coronavirus COVID-19

Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, a convocat, astăzi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti pentru luarea unor măsuri suplimentare pentru limitarea efectelor răspândirii coronavirus COVID-19.

Astfel, s-a aprobat achiziţionarea a două aparate de nebulizare şi 15 litri dezinfectant aferent folosirii acestor dispozitive, materiale care vor fi folosite pentru igienizarea ambulanţelor utilizate de Serviciul de Ambulanţă Judeţean Prahova.

În consens cu Hotărârea emisă de Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, care interzice orice fel de activitate ce presupune participarea unui număr mai mare de 1000 de persoane se va suspenda activitatea comercială în Oborul din Ploieşti.

În acest context, se va suspenda şi activitatea cu publicul, la Grădina Zoologică Ploieşti, din cadrul Administraţiei Parcului Memorial « Constantin Stere », pentru perioada 14-22 martie 2020.

În pieţele agro-alimentare din Municipiul Ploieşti s-au prevăzut dispozitive cu soluţie dezinfectantă, iar comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în aceste pieţe au fost informaţi cu privire la măsurile necesare prevenirii infecţiei cu coronavirus. Totodată, se poartă discuţii în vederea stabilirii unei modalităţi de efectuare a unor acţiuni ample de dezinfecţie la nivelul pieţelor agro-alimentare din municipiu.

Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti a aprobat şi desfăşurarea unor acţiuni de dezinfecţie a locurilor de joacă din Municipiul Ploieşti, aflate în administrarea S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti, precum şi a celor din Parcul Memorial « Constantin Stere » şi Parcul Municipal Ploieşti Vest.

 

Măsura va fi dusă la îndeplinire de către reprezentanţii S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti, ai Administraţiei Parcului Memorial « Constantin Stere » şi ai Serviciului Administrare Parc Municipal Ploieşti Vest.

 

Sursa:Comunicat Primaria mun.Ploiesti