Si la Ploiesti se suspenda cursurile  din toate unităţile de învăţământ preuniversitar
Adrian Dobre, primarul municipiului Ploieşti, a convocat marţi, 10 martie 2020, într-o nouă şedinţă extraordinară, membrii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Ploieşti.
Cu acest prilej, au fost aduse la cunoştinţa celor prezenţi măsurile luate de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării, ca urmare a adoptării Hotărârii nr. 6/ 10.03.2020, a Consiliului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, prin care „se aprobă suspendarea cursurilor din toate unităţile de învăţământ preuniversitar, începând cu data de 11 martie 2020, până în data de 22 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei”. 
Această măsură este una preventivă, care nu are la bază considerente de ordin medical. 
În contextul enunţat mai sus, la nivel local, au fost adoptate alte două hotărâri care au ca scop întărirea măsurilor în vederea protejării populaţiei împotriva răspândirii coronavirusului.
Astfel, conform Hotărârii nr. 3/ 10 martie 2020 a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti, se aprobă suspendarea activităţii în unităţile de îngrijire a copiilor antepreşcolari (creşe) de pe teritoriul municipiului Ploieşti,  pentru perioada 13-22 martie 2020, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei. 
Conform aceleiaşi hotărâri, se aprobă suspendarea activităţii centrelor de informare a cetăţenilor şi recreere a pensionarilor de pe teritoriul municipiului Ploieşti, aflate în administrarea ASSC, pentru perioada 11-31 martie 2020, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia situaţiei. 
Sumele aferente pentru cheltuielile necesare aplicării măsurilor stabilite în spaţiile de carantină identificate în municipiul Ploieşti, de către DSP Prahova, vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Ploieşti şi vor fi puse la dispoziţia Spitalului Municipal Ploieşti – se precizează în Hotarărârea nr.4/ 10.03.2020, adoptată în cadrul aceleiaşi întâlniri convocată de către primarul municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre.
 
Sursa:Comunicat Primaria mun.Ploiesti