Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti a organizat o sedinta  pentru  prevenirea aparitiei cazurilor de  gripa in unitatile scolare
 
Primarul municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, a convocat astăzi, 18 februarie a.c., în şedinţă extraordinară, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti, ca urmare a semnalelor primite privind starea de sănătate a elevilor din unităţile de învăţământ din municipiul Ploieşti, în contextul cazurilor de gripă înregistrate în unităţile spitaliceşti din municipiu.
În acest sens,  împreună cu factorii de răspundere la nivelul municipiului Ploieşti, a fost analizat gradul de implementare a măsurilor stabilite anterior, în şedinţa, cu aceeaşi tematică, a Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Ploieşti, din data de 23 ianuarie a.c., şi au fost stabilite măsuri suplimentare pentru prevenirea, limitarea, respectiv apariţia cazurilor de gripă în şcoli. 
Astfel, s-au continuat triajele epidemiologice zilnice în unităţile de învăţământ. Totodată, s-a urmărit dezinfectarea corespunzătoare a spaţiilor şi mobilierului şcolar după fiecare ciclu de învăţământ. 
 
Referitor la activităţile de Dezinsecţie, Dezinfecţie, Deratizare (DDD), realizate de către operatorul de servicii în acest sens la nivel municipal, în unităţile de învăţământ, s-a stabilit ca, aceste activităţi să se desfăşoare şi în zilele lucrătoare, nu numai în perioada de week-end a săptămânii, cu respectarea procedurilor de lucru şi instruirea reprezentanţilor unităţilor de învăţământ privind activităţile ce se impun a se desfăşura ulterior acestor acţiuni, respectiv aerisirea corespunzătoare a spaţiilor de învăţământ. 
Conform evidenţelor Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, cazurile de gripă înregistrate la nivelul judeţului de înscriu pe un trend descrescător faţă de săptămânile anterioare.
În momentul de faţă, în unităţile de învăţământ se aplică măsurile de prevenire stabilite şi comunicate de către Ministerul Sănătăţii
Reamintim că, la nivelul municipiului Ploieşti, substanţele folosite de operatorul de servicii DDD au avizele necesare pentru a fi folosite în siguranţă.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, operatorul de transport public local în comun, SC Transport Călători Express SA, a adus la cunoştinţă faptul că, acţiuni de dezinfecţie au fost desfăşurate şi în mijloacele de transport în comun. 
La şedinţa extraordinară au participat, alături de reprezentanţii municipalităţii,  reprezentaţi ai conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova, , reprezentanţii operatorului de servicii de Dezinfecţie, Deratizare şi Dezinsecţie (DDD) la nivelul municipiului Ploieşti, etc. 
Sursa:Comunicat Primaria mun.Ploiesti