BULETIN DE PRESA IJP PRAHOVA.7 ianuarie 2020
 
Transport de material lemnos fără documente
 
    • Luni,  06 ianuarie a.c., în jurul orei 16:00, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Floreşti au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos.
Conducătorul auto, un bărbat de 39 de ani din comuna Filipeştii de Pădure, a declarat că nu deţine aviz de insoţire pentru materialul lemnos transportat, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1000 de lei.
De asemenea, a fost dispusă măsura complementară a confiscării materialului lemnos (0,3 mc lemn foc carpen) şi predarea acestuia către reprezentantul Ocolului Silvic Muntenia.
 
Dosare penale la regimul rutier
 
    • În ziua de 06 ianuarie 2020, orele 15:20, poliţişti din cadrul B.D.N.E. au oprit pentru control un autovehicul pe raza localităţii Albeşti Paleologu, care era condus de un bărbat de 51 de ani din comuna Valea Călugărească. Din verificările efectuate a reieşit faptul că acesta are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice - suspendat. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 MG/L alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului şi conducerea unui vehicul de către o persoană având dreptul de a conduce suspendat.
 
    • În aceeaşi zi, ora 14:30, la Postul de Poliţie Berceni s-a prezentat o persoană care a fost implicată într-un accident rutier soldat cu pagube materiale, în calitate de conducător al unui autoturism. Din verificări a reieşit faptul că, un bărbat de 54 de ani din comuna Lipăneşti, în timp ce conducea un buldoexcavator pe o stradă din localitatea Berceni, la intersecţia cu DJ139, a efectuat larg virajul la dreapta către Municipiul Ploieşti, intrând astfel în coliziune cu autoturismul condus regulamentar. Acesta nu este 
 
deţinător de permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu etilotestul rezultatul a fost de 0,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, s-a constatat faptul că buldoexcavatorul are expirată valabilitatea inspecţiei tehnice periodice din data de 23.07.2013, iar din verificarea bazelor de date s-a stabilit că acesta nu figurează cu poliţă RCA valabilă la data de 06.01.2020.
Conducătorul buldoexcavatorului a declarat faptul că a condus utilajul din dispoziţia şefului său, deşi acesta din urmă cunoştea faptul că nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încrediţarea unui vehicul pentru a fi condus de către o persoană care nu deţine permis de conducere. Cercetările continuă în vederea dispunerii tuturor măsurilor legale.
 
    • În ziua de 07.01.2020, în jurul orei 01:30 , poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Nr. 8 Bălţeşti, au observat un autoturism ce se deplasa pe raza localităţii Bălţeşti, iar la vederea organelor de poliţie a oprit în dreptul unei farmacii, după care, conducătorul auto a asigurat autoturismul şi a fugit pe o stradă lăturalnică. Agenţii de poliţie au plecat în urmărirea acestuia şi l-au depistat după aproximativ 30 de minute, într-o staţie pentru transportul public. Deşi iniţial tânărul de 23 de ani din comuna Târgşorul Vechi a negat că a condus autoturismul, ulterior, acesta a recunoscut fapta. 
Din verificări s-a constatat că nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie, fapt pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.
 
Acţiune rutieră pe drumurile naţionale din judeţ
 
    • Poliţişti din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, îndeosebi pentru  combaterea nerespectării dispoziţiilor legale de către conducătorii de vehicule privind depăşirea regimului legal de viteză şi pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe
drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice.
Au fost constatate două infracţiuni (una pentru conducere fără permis şi una pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice) şi aplicate 65 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 32.600 lei, iar ca măsuri complementare au fost reţinute cinci permise de conducere. 50 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.
 
Foto cu caracter ilustrativ