BULETIN DE PRESĂ IPJ Prahova.4-30 decembrie 2019
 
Dosar penal pentru tenativă de furt
 
    •  La data de 04 decembrie a.c. în jurul orei 12.00, agenţi din cadrul Secţiei nr. 1 Ploieşti au observat, pe strada Vasile Lupu, un bărbat care desfăcea roata unui autoturism aflat într-o zonă cu  indicator ,,Oprirea Interzisă”, care avea aplicat un dispozitiv de blocare roţi de către lucrătorii S.G.U. Ploieşti. Bărbatul a fost identificat – un prahovean de 36 de ani, acesta explicând că dorea să înlocuiască roata respectivă cu cea de rezervă pentru a pleca şi că nu posedă contravaloarea tarifului de deblocare a dispozitivului. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt.
 
Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier
 
    • În cursul zilei de 05 decembrie a.c, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Iordăcheanu  au oprit pentru control un autovehicul condus de un tânăr de 24 de ani din comună. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deţine permis de conducere şi totodată, că termenul de valabilitate al inspecţiei tehnice periodice era expirat din data de 31.10.2019. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. De asemena, a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 1305 lei şi a fost luată măsura reţinerii certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare ale autoturismului.
 
    • În cursul zilei de 24.12.2019, orele 18:45, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au oprit pentru control un autoturism care circula pe Bld. Republicii, ocazie cu care conducătorul autovehiculului a prezentat un permis de conducere eliberat de autorităţile din Canada, însă fără a deţine şi un permis de conducere internaţional. Din verificări a reieşit că acesta nu deţine permis de conducere eliberat de autorităţile din România, fiind deschis dosar penal pentru conducere fără permis. 
 
Foto cu caracter ilustrativ