BULETIN DE PRESĂ IJP Prahova.24 decembrie 2019

4 dosare penale pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept

  • Poliţişti ai Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au verificat trei puncte de lucru ale unei societăţi autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice. Au constatat faptul că la una dintre adrese reprezentanţii societăţii comercializau articole pirotehnice deşi nu aveau punct de lucru declarat la Oficiul Registrului Comerţului. Totodată, la celelalte două puncte de lucru, au fost identificate expuse spre vânzare articole pirotehnice din categoria F2, deşi societatea era autorizată să comercializeze doar articole pirotehnice din categoriile F1 şi P1. Având în vedere cele constatate, pe numele administratorului societăţii a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, fiind ridicate în vederea cercetărilor 5.412 bucăţi articole pirotehnice din categoriile F1,F2 şi P1, în valoare de 8.500 lei.

  • Secţiile urbane nr. 1, 2 şi 3 au acţionat în cursul zilei de ieri pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care efectuează acte de comerţ ilicit, pe linia respectării prevederilor Legii nr.333/2003 şi ale H.G. nr. 301/2012, precum şi pentru identificarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză. Cu aceste ocazii, au fost legitimate 135 de persoane, verificate 14 societăţi comerciale, controlate 20 de autovehicule, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 59 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 17.240 lei. Au fost ridicate, în vederea confiscării, bunuri (coroniţe brad, legături vâsc, baterii artificii categoriile F2 şi F3, 480 petarde categoria F1, articole de vestimentaţie etc.), de 1.480 lei şi a fost constatată o infracţiune de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

  • Şi poliţiştii din Breaza au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine publică pe raza oraşului, prilej cu care au efectuat trei controale, au legitimate 13 persoane şi au aplicat două sancţiuni contravenţionale.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate pe strada 23 August, a fost identificat un bărbat din localitate care oferea spre vânzare articole pirotehnice, fără a fi autorizat în acest sens.

Totodată, poliţiştii au depistat, în zona parcului Constantin Brâncoveanu, un bărbat din comuna Adunaţi care deţinea fără drept mai multe produse pirotehnice.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Taxi-pirat depistat de poliţiştii rutieri

  • În data de 23 decembrie, poliţişti ai Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pe raza judeţului pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care au consumat băuturi alcoolice, a celor care încalcă regimul legal de viteză, precum şi pentru verificarea transporturilor de persoane.

Au aplicat 68 de sancţiuni contravenţionale (32 pentru viteză excesivă), în valoare de 51.200 lei, iar ca măsuri complementare au reţinut şase permise de conducere şi au retras două certificate de înmatriculare auto. 129 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.

 

Exemplu: Poliţiştii au depistat un conducător auto despre care existau indicii că efectuează, în mod repetat, transport rutier de persoane, contra cost, fără a deţine autorizaţie taxi. În auto se aflau trei persoane care au declarat faptul că urmau să achite contravaloarea transportului la destinaţie. Şoferul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 1.000 de lei, poliţiştii dispunând măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pe o perioadă de 6 luni, respectiv reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor de înmatriculare.

Pomi de crăciun fără documente de provenienţă, confiscaţi de poliţişti

 

  • În colaborare cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere Ploieşti şi ai Direcţiei Silvice Prahova, poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică au verificat o societate comercială, iar pentru neregulile constatate au aplicat trei sancţiuni contravenţionale, în valoare de 7.000 de lei. Au ridicat, în vederea confiscării, 97 pomi de Crăciun oferiţi spre vânzare fără documente de provenienţă şi i-au predat Ocolului Silvic Ploieşti. 

Foto cu caracter ilustrativ