Ploieşti: 24 de ore de Realitate Climatică în Acţiune

Primăria Municipiului Ploieşti, în parteneriat cu Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Prahova, Asociaţia STOP Poluării oraşului Ploieşti şi reprezentanţi naţionali ai Climate Reality Leadership Corps organizează, în data de 21 noiembrie 2019, între orele 13:30-16:00, la sediul Primăriei Municipiului Ploieşti, Piaţa Eroilor 1A, etaj 2, sala de şedinţe, evenimentul Ploieşti: 24 de ore de Realitate Climatică în Acţiune.

Iniţiativa este prima din România aliniată mondial la programul Climate Reality Project al fostului Vicepreşedinte SUA, Al Gore, sub titlul 24 Hours of Reality: Truth in Action, un dialog la nivel global despre realităţile crizei climatice şi soluţiile pe care fiecare le putem aduce în acest sens.

Climate Reality Leadership Corps este reprezentat în România de către domnul Tiberiu Tulucan, lider acreditat Climate Reality, care va susţine o prezentare pe tematica abordată a Schimbărilor Climatice (Climate Change), cu scopul de a inspira iniţiative locale ulterioare.

Ziua de 21 noiembrie este Ziua mondială pentru mobilizare Climatică. Astfel, pe parcursul întregii zile, Vicepreşedintele Al Gore împreună cu peste 1.000 dintre membrii reţelei internaţionale Climate Reality (reţea ce include un total de peste 20.000 de lideri din 154 de ţări) propun, în afara multor altor iniţiative ale comunităţilor din întreaga lume, vizionarea documentarului premiat de Academia Americană, Un adevăr incomod (An Inconvenient Truth, 2006).

Prezentările se vor desfăşura în spaţii diverse: şcoli, centre comunitare, biblioteci, lăcaşe de cult, centre de business, centre administrative şi în social media. Astfel, prin intermediul ambasadorilor fiecărei ţări, mesajul în ceea ce priveşte soluţiile la problema climatică va ajunge direct la oamenii de lângă noi.

Al Gore, fostul Vicepreşedinte SUA, va fi prezent, alături de voluntarii acreditaţi ai programului, în cadrul Universităţii Vanderbilt, unde a absolvit şi unde şi-a petrecut mai mulţi ani ca lector invitat.

Milioane de oameni din întreaga lume s-au săturat de starea de fapt şi cer acţiuni urgente cu privire la criza climatică", a spus Al Gore. „Perioada de tranziţie este puternic resimţită, mulţumită activiştilor dedicaţi care, prin acţiunile lor, spun adevărul zi de zi – aici incluzând, bineînţeles, şi munca neobosită a peste 20.000 de lideri extrem de instruiţi şi dedicaţi ce aparţin Climate Reality Project. Sunt încântat că programul 24 hours din acest an va face cunoscută vocea oamenilor ce inspiră prin acţiunile lor şi care poartă pe umeri responsabilitatea mişcărilor climatice. Aşadar, sunt onorat să mă alătur acestora în această zi specială de acţiune şi boost educaţional.”

Evenimentul Ploieşti: 24 de ore de Realitate Climatică în Acţiune” este dedicat tinerilor între 14-35 de ani din oraşul nostru şi judeţul Prahova, organizaţiilor de mediu locale (reprezentate de tineri până în 35 de ani) şi reprezentanţilor autorităţilor locale.

Evenimentul are trei părţi:

  1. Prezentare axată pe tematica Schimbărilor Climatice si a programului 24 Hours of Reality: Truth în Action, susţinută de către d-nul Tiberiu Tulucan.

  2. Exemple de iniţiative locale în ce priveşte implicarea societăţii civile şi a mediului privat în problematica poluării.

  3. Atelier practic: implicarea tinerilor participanţi într-un atelier de înţelegere a celor 17 Obiective Globale pentru Dezvoltare Durabilă ale ONU, cu precădere cele axate pe ecologie, şi aplicabilitatea lor la nivelul comunităţii locale. Atelier susţinut de către Ana Nedelcu, preşedinte al Fundaţiei Judeţene pentru Tineret Prahova.

În acelaşi timp, evenimentul include discursuri din partea autorităţilor locale.

CALL TO ACTION!

Pentru fiecare participant la acţiune se va planta un copac în SUA, la initiativa One Tree Planted (https://onetreeplanted.org/) în parteneriat cu Climate Reality Project.

***acţiunea face parte din iniţiativele de mediu ale grupului de lucru al Primăriei Mun. Ploieşti, protocolul "Ploieşti Verde" (http://www.ploiesti.ro/comunicate/2019/18.10.2019.pdf)

***event înregistrat la nivel internaţional @ https://realityhub.climaterealityproject.org/events/item/348/46914?fbclid=IwAR0kupGr8q_czXHsRThV99aI2TvS9LRdQdAoKfQsC4l3Zk8at1avq4R_nnc

***info @ https://www.24hoursofreality.org/

***materiale informative asigurate de către Spaţiul Public European (SPE), Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi de Biroul de Informare al Parlamentului European în România;


 

 

Sursa:COMUNICAT PRIMARIA PLOIESTI

Foto cu caracter ilustrativ