Programul de voluntariat, la Politia  Locala  Ploieşti, va demara începând de luni, 28 octombrie 2019
 
 
COMUNICAT DE PRESĂ PRIMARIA MUN.PLOIESTI 
 
Primarul Municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, informează ploieştenii că Programul de voluntariat, iniţiat cu sprijinul  Poliţiei Locale Ploieşti, va demara începând de luni, 28 octombrie 2019. 
Reamintim că, Programul de voluntariat se adresează ploieştenilor cu spirit civic, care vor să se alăture reprezentanţilor Poliţiei Locale Ploieşti, în activităţile pe care aceştia le derulează în vederea menţinerii şi respectării normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.  
În acest context, s-au  stabilit o serie de criterii în vederea selecţionării celor 50 de persoane, care ar putea duce la îndeplinire obiectivele propuse prin programul sus amintit.
Astfel, poate fi voluntar în activitatea specifică Poliţiei Locale Ploieşti, orice persoană care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:
    • este majoră, fără cazier judiciar sau antecedente penale;
    • consimte benevol să acţioneze ca voluntar şi are capacitate deplină de exerciţiu;
    • are cetăţenia română şi domiciliul pe raza municipiului Ploieşti;
    • este cunoscută ca având o conduită civică în comunitate.
 
Selecţia şi recrutarea voluntarilor în cadrul programului derulat de municipalitate se va face în urma unui interviu, care va avea la bază un dosar ce va include următoarele documente: copie act de identitate, cazier judiciar, adeverinţă eliberată de către medicul de familie că nu se află în evidenţă cu boli contagioase şi neuropsihice.
 
Cererile de înscriere se depun în perioada 28 octombrie - 15 noiembrie 2019, între orele 10:00-13:00, de luni până vineri, la sediul Poliţiei Locale Ploieşti, B-dul. Independenţei, nr.21 (Biroul Relaţii cu Publicul - Comunicare, Managementul Calităţii). Clarificări suplimentare se pot obţine  la  numărul de telefon: 0244/594227.
 
În cadrul Programului de voluntariat, persoanele selectate vor acţiona în zona de domiciliu, prin sesizarea şi transmiterea faptelor de natură contravenţională din domeniile de activitate ale Poliţiei Locale Ploieşti, prin Dispeceratul instituţiei, la numărul de telefon 0244/954, precum şi prin intermediul altor instrumente de comunicare puse la dispoziţia voluntarilor în acest sens. 
Totodată, voluntarii vor aduce la cunoştinţa poliţiştilor locali faptele astfel surprinse, îi vor însoţi pe aceştia la faţa locului, putând avea şi calitatea de martor. De asemenea, voluntarii vor avea obligaţia de a păstra confidenţialitatea datelor şi de a transmite informaţii clare şi precise, cu respectarea ariei de competenţă a Poliţiei Locale Ploieşti. 
Programul de voluntariat este o activitate ce se desfăşoară conform prevederilor Legii nr.78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România. 
La nivelul municipiului Ploieşti, se doreşte ca, printr-o astfel de colaborare, între Poliţia Locală şi persoanele care desfăşoară activităţi de voluntariat, cu rol benefic pentru comunitatea locală, să se creeze un climat de siguranţă şi încredere în rândul cetăţenilor, în ceea ce priveşte respectarea normelor de convieţuire socială. 
 
Foto cu caracter ilustrativ