Primarul mun. Ploiesti aprobat Programul de Voluntariat la nivelul Poliţiei Locale Ploieşti

Primarul municipiului Ploiesti, Adrian  Dobre, a aprobat Programul de voluntariat, o iniţiativă a Poliţiei Locale Ploieşti, ce se adresează ploieştenilor cu spirit civic, care vor să se alăture reprezentanţilor acestei instituţii, în activităţile pe care aceştia le derulează în vederea menţinerii şi respectării normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

 Pentru început, municipalitatea intenţionează să selecţioneze un număr de 50 de persoane, în vederea îndeplinirii obiectivelor astfel propuse prin programul sus amintit. Organizarea şi coordonarea activităţii voluntarilor va reveni în sarcina Poliţiei Locale Ploieşti, care va proceda la încheierea contractelor de voluntariat şi emiterea legitimaţiilor, precum şi la instruirea voluntarilor.

Astfel, voluntarii vor acţiona în zona de domiciliu, prin sesizarea şi transmiterea faptelor de natură contravenţională din domeniile de activitate ale Poliţiei Locale Ploieşti, prin Dispeceratul instituţiei, la numărul de telefon 0244/954, precum şi prin intermediul altor instrumente de comunicare puse la dispoziţia voluntarilor în acest sens.

Totodată, voluntarii vor aduce la cunoştinţa poliţiştilor locali faptele astfel surprinse, îi vor însoţi pe aceştia la faţa locului, putând avea şi calitatea de martor. De asemenea, voluntarii vor avea obligaţia de a păstra confidenţialitatea datelor şi de a transmite informaţii clare şi precise, cu respectarea ariei de competenţă a Poliţiei Locale.

Programul de voluntariat este o activitate ce se desfăşoară conform prevederilor Legii nr.78/2014 privind reglementarea activităţii de voluntariat în România. La nivelul municipiului Ploieşti, municipalitatea îşi doreşte ca, printr-o astfel de colaborare, între Poliţia Locală şi persoanele care desfăşoară activităţi de voluntariat, cu rol benefic pentru comunitatea locală, să se creeze un climat de siguranţă şi încredere în rândul cetăţenilor, în ceea ce priveşte respectarea normelor de convieţuire socială. 

 

Sursa:Comunicat Primaria mun.Ploiesti

Foto :Politia Locala Ploiesti