Consiliul Judetean Prahova incepe  lucrările de extindere şi modernizare la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU)

Încep lucrările de extindere şi modernizare la Unitatea Primiri Urgenţe (UPU), din incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti 
 
 
Astăzi a fost predat amplasamentul unde vor începe lucrările de extindere, reabilitare şi modernizare a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU), din cadrul SJU Ploieşti. Acestea vor fi efectuate în mai multe etape. Prima dată se va realiza extinderea UPU, iar ulterior, vor fi efectuate lucrări de reabilitare şi modernizare a actualelor spaţii existente, moment în care activitatea UPU se va muta, pentru o perioadă, în zona ambulatoriului. 
Proiectul „Extindere, reabilitare,modernizare şi recompartimentare unitate de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti” este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Regional - POR 2014 – 2020. 
Valoarea totală a lucrărilor este de 18.566.621 de lei, din care 6.700.260 de lei reprezintă cheltuieli nerambursabile iar 11.729.621,00 lei este contribuţia solicitantului în proiect. 
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătăţirea calităţii şi a eficienţei îngrijirii spitaliceşti de urgenţă la nivelul Unităţii de Primiri Urgenţe Ploieşti. 
Beneficiarii principalii ai proiectului vor fi pacienţii din Prahova şi din regiune, cei aflaţi în tranzit, dar şi personalul medical şi auxiliar care deserveşte UPU. Acesta va beneficia de un spaţiu de lucru modern şi extins faţă de situaţia actuală, cu o dotare corespunzătoare, în măsură să asigure eficienţa şi siguranţa actului medical de urgenţă. 
Modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, face parte dintr-un proiect amplu, derulat de Consiliul Judeţean Prahova, proiect ce vizează reabilitarea celei mai mari unităţi spitaliceşti din judeţ, sănătatea fiind una din priorităţile administraţiei judeţene.