BULETIN DE PRESĂ INSPECTORATUL JUDETEAN DE POLITIE PRAHOVA.15 octombrie 2019
 
Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea dus la îndeplinire de poliţişti
 
    • Agenţi din cadrul Secţiei nr. 2 Ploieşti au depistat o femeie de 30 de ani din municipiu, faţă de care Judecătoria Ploieşti a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 4 ani pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată în stare de recidivă postcondamnatorie. Aceasta a fost încarcerată în Penitenciarul Târgşor.
 
Activitate informativ-preventivă desfăşurată la Liceul  ,,Tase Dumitrescu” din Mizil
 
    • Ofiţerii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfăşurat ieri activităţi informativ-preventive la Liceul ,,Tase Dumitrescu” din Mizil. Cu această ocazie, au purtat discuţii cu elevii despre importanţa procesului de învăţământ în formarea tinerilor şi consecinţele care pot surveni în urma comportamentului şcolar deviant sau a abandonului şcolar, despre influenţa anturajelor nepotrivite şi limitele răspunderii penale. De asemenea, ţinând cont de prevederile Planului de acţiune pentru prevenirea şi combaterea traficului şi consumului de droguri în incinta şi în proximitatea unităţilor de învăţământ, poliţiştii au susţinut o dezbatere cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun, alcool şi droguri şi al implicaţiilor acestuia din punctul de vedere al consecinţelor juridice, sociale şi medicale.
 
 
Patru sancţiuni contravenţionale aplicate pentru nerespectarea prevederilor  privind  paza obiectivelor, a bunurilor, a valorilor şi protecţia persoanelor
 
    • Poliţişti din cadrul Secţiei nr. 2 Ploieşti au executat o acţiune pe linia respectării prevederilor Legii nr. 333/2003 R privind paza obiectivelor, a bunurilor, a valorilor şi protecţia persoanelor, la nivelul societăţilor comerciale de pe raza de competenţă. 
Au fost verificate patru obiective asigurate cu pază fizică şi au fost verificaţi cu privire la modul în care îşi îndeplinesc îndatoririle de serviciu trei agenţi de securitate şi patru responsabili cu paza. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.300 de lei. 
 
 
Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore : 
Foto cu caracter ilustrativ