BULETIN DE PRESĂ IJP Prahova.26 septembrie 2019
 
 
Amendă de 1.000 de lei şi dreptul de utilizare al autoturismului suspendat pentru o perioadă de 6 luni, pentru un bărbat din comuna Ceraşu.
 
Poliţişti ai Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pentru identificarea şi sancţionarea abaterilor bicicliştilor, căruţaşilor  şi  ale pietonilor.
Au aplicat 79 de sancţiuni contravenţionale (13 pentru pietoni, 10 pentru biciclişti), în valoare de 13.875 lei, şi au retras trei certificate de înmatriculare auto. 
Totodată, au depistat, în oraşul Vălenii de Munte, un bărbat din comuna Ceraşu care efectua transport rutier de persoane, contra cost, în auto fiind identificate patru persoane, care au declarat că urmau să achite la destinaţie costul transportului. 
Pentru acest motiv, faţă de conducătorul auto a fost luată măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în cuantum de 1.000 lei. 
De asemenea, acestuia i-a fost suspendat dreptul de utilizare al autoturismului, pe o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor de înmatriculare.
 
 
O femeie de 39 de ani, a fost prinsă în timp ce sustrăgea 0,5 m3  de material lemons. S-a ales cu amendă contravenţională.
 
Poliţişti din cadrul Secţiei Rurale nr. 10 Valea Călugărească au fost sesizaţi de un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Ploieşti cu privire la faptul că, pe raza comunei Drăgăneşti, a surprins un atelaj hipo şi o persoană care a sustras material lemnos, iar când a fost observată, a abandonat atelajul şi a fugit în pădure.
 În urma verificărilor efectuate, a fost găsit un atelaj hipo, tras de o cabalină, în care se aflau 21 arbori din specia salcâm, cu lungimea de aprox. 2,5 metri, respectiv 0,5 m3 material lemnos.
 A fost identificată şi persoana în cauză – o femeie de 39 de ani din localitate, aceasta fiind sancţionată contravenţional, cu o amendă de 3.000 de lei. 
Materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi lăsat în custodia pădurarului. 
 
 
Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore : 
 
Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat patru acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 201 conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat o infracţiune şi au aplicat 167 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (şapte pentru viteză excesivă; 20 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, nouă pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute şapte permise de conducere şi au fost retrase cinci certificate de înmatriculare auto. 
 
De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au aplicat 107 sancţiuni contravenţionale (dintre care: 65 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 29 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 41.680 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 179 de autovehicule şi au legitimat 437 de persoane. 
 
În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate nouă infracţiuni şi constatate 104 contravenţii (dintre care 33 la Legea nr. 61/1991 şi 60 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 752 de persoane şi controlate 488 de autovehicule (63 testări alcoolscop). 
 
Foto cu caracter ilustrativ