Primăria Municipiului Ploieşti, prin R.A.S.P.,organizeaza actiuni de combatere a ambroziei
 
Primăria Municipiului Ploieşti, prin Regia Autonomă de Servicii Publice, desfăşoară, în această perioadă, o serie acţiuni de control, în vederea identificării şi combaterii plantei Ambrosia artemisiifolia (ambrozie), care a fost încadrată ca buruiană invazivă, alergenă, ce poate cauza populaţiei probleme de sănătate. 
 
Astfel, în colaborare cu reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Prahova, Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, s-a procedat la identificarea terenurilor afectate de prezenţa acestei buruieni, care aparţin persoanelor fizice şi juridice. 
 
Proprietarii terenurilor în cauză au fost somaţi să se conformeze şi să ia măsuri de prevenire şi combatere a ambroziei, în caz contrar urmând să se aplice sancţiuni, în baza legislaţiei în vigoare. 
 
Zonele unde s-a intervenit sunt următoarele: 
Cartier Mitică Apostol (străzile: Cerbului, Prigoriei, Acvilei, Mierlei, Brădetului, Energiei, Răchitei, Ferigii, Violetelor);
Cartier Carino – Nord, strada Alba Iulia până la D.J. 102;
Zona Podul Înalt – pădure pini;
Strada Cosminele;
Strada Ghe. Doja – intersecţie cu str. Decebal;
Strada Apelor;
Strada Lucernei;
Parc Municipal Vest – bază pod;
Bulevardul Republicii nr. 299;
Strada Rafinorilor;
Cartier Bereasca, str. Trandafirilor.
 
Reamintim că, perioada de florescenţă a ambroziei durează până la finele lunii septembrie, cu posibilitate de prelungire în luna octombrie, fapt ce contribuie la răspândirea polenului, cât şi la  creşterea incidenţei cazurilor de alergie.
În acest context, municipalitatea va continua activitatea de identificare, combatere şi eradicare a acestei plante nocive. 
 
Sursa:Comunicat Primaria mun.Ploiesti
 
Foto cu caracter ilustrativ