Opt localităţi din Prahova au fost afectate  de alunecări de teren

Pe lista localităţilor afectate de alunecările de teren figurează Ceraşu, Comarnic, Bertea, Drajna, Breaza, Poiana Câmpina, Gornet şi Poseşti. Alunecările de teren au afectat nu doar drumuri locale şi judeţene, poduri şi podeţe, dar şi câteva locuinţe. În cazul în care fenomenele nu vor fi stopate există riscul întreruperii circulaţiei către anumite gospodării.

„Comisia specială care a verificat situaţia pe teren a finalizat constatările, urmând ca, în perioada următoare, să fie realizată o evaluare a pagubelor, pentru înaintarea propunerilor în vederea solicitării sumelor necesare pentru efectuarea lucrărilor, fonduri stabilite prin hotărâre de Guvern”, a precizat Mădălina Lupea, prefectul judeţului Prahova.

Cea mai afectata localitate de alunecările de teren este Ceraşu, unde pământul a început să o ia la vale în mai multe puncte, inclusiv în zona pârâului Valea Slonului, unde fenomenul poate pune în pericol o locuinţă. În punctul Perţea, de exemplu, alunecarea de teren s-a produs pe o distanta de 150 de metri şi afectează mai multe gospodarii.

CONTINUARE

 

sursa:www.observatorulph.ro