Consiliul Judeţean Prahova a fundamentat bugetul judeţului

Consiliul Judeţean Prahova a fundamentat bugetul judeţului, care a fost lansat în dezbatere. La capitolul venituri totale, sumele sunt în cuantum de peste 499 de milioane de lei. Dintre acestea, venituri CJ sunt de 275 de milioane de lei, potrivit preşedintelui instituţiei, Bogdan Toader.

Astfel, din cote şi sume defalcate din impozitul pe venit este vorba de peste 159 de milioane de lei, respectiv 103 milioane din cote defalcate din impozitul pe venit (15%) şi peste 55 de milioane de lei din sumele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale (cota de 17,5%).

Finanţarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală are alocată suma de peste 41,2 milioane de lei, în timp ce suma de 120 de milioane de lei reprezintă excedentul rezultat la încheierea exerciţiului bugetar al anului 2018. La capitolul cheltuieli pentru secţiunea de funcţionare, suma prevăzută este de peste 340 de milioane de lei, în condiţiile în care pentru partea de Dezvoltare suma ce urmează a fi alocată este de numai 158.432.560 lei.

De precizat este şi faptul că, din acest an, pe lângă creşterile salariale impuse de lege, funcţionarii publici vor beneficia de vouchere de vacanţă şi de indemnizaţia de hrană.

Sursa: www.observatorulph.ro