Primarul Ploieştiului,  Adrian Florin Dobre a participat la cel de-al 8-lea Summit european al regiuniunilor

Primarul municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre a participat la cel de-al 8-lea Summit european al regiunilor şi oraşelor, eveniment care se desfăşoară, în perioada 14-15 martie a.c., la Bucureşti.

Summit-ul, derulat sub îndemnul (Re)Construirea Europei, reuneşte lideri naţionali, locali şi regionali din întreaga Europa, care discută despre viitorul Uniunii Europene şi modalităţile de implicare mai eficientă a cetăţenilor în proiectul european, prin intermediul autorităţilor locale şi regionale.

Reuniunea este organizată în comun de Comitetul European al Regiunilor, Preşedinţia română a Consiliului Uniunii Europene şi delegaţia română la CoR. În cadrul evenimentului, se va adopta o declaraţie a liderilor locali şi regionali pe tema viitorului Europei, care, astfel, doresc să îşi facă auzită vocea înainte de alegerile europene şi de următorul mandat al instituţiilor UE.

Primarul municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, a participat, în prima zi a celui deal 8-lea Summit european al regiunilor şi oraşelor, în cadrul dezbaterilor legate de coeziunea socială şi integrare în regiuni şi oraşe, alături Annika Annerby Jansson, preşedinta Consiliului Regional Skåne, Suedia, Philippe Close şi primarul oraşului Bruxelles, Belgia, Marcelle Hendrickx, membru al Consiliului executiv Tilburg, Ţările de Jos.

Edilul şef al municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, a declarat următoarele, cu privire la problemele de moment ale oraşului nostru, dar şi importanţa creşterii gradului de dezvoltare în municipiul nostru, pe viitor, printr-o serie de politici şi strategii bune şi coerente : “ Municipiul Ploieşti se confruntă cu o migraţie a forţei de muncă, într-o comunitate de peste 200.000 de locuitori, 18.000 dintre ei vin la Bucureşti, iar alţii - 27.000 - pleacă spre zonele care sau dezvoltat în jurul oraşului.

Lucrul acesta afectează dezvoltarea oraşului în sine şi, din nefericire, nu a existat o politică coerentă, care să vină şi să oprească acest fenomen şi să dezvolte fostele zone industriale din municipiul Ploieşti.

Noi, în momentul de faţă, avem o astfel de politică.

Ploieşti a fost un municipiu foarte dezvoltat şi, în momentul de faţă, se află în top 10 la dezvoltare şi putere financiară. Dar fără politică şi o strategie foarte bine puse la punct, în viitor această bogăţie pe care o are, se va degrada.

Pe de altă parte, sunt zone mai puţin dezvoltate ale Ploieştiului, pe care dorim sa le revitalizăm, şi unde intervenim cu ajutorul fondurile europene. Avem un proiect şi o finanţare europeană de 7 milioane de euro, prin care noi am constituit un Grup de Acţiune Locală şi sprijinim zonele defavorizate din municipiul Ploieşti pe parte de infrastructură, prin programe de reconversie profesională sau de pregătire profesională.

Municipiul Ploieşti a depus, în această perioadă, proiecte de peste 140 de milioane de euro pe infrastructură şi mobilitate şi în strânsă legătură cu ceea ce înseamnă reducerea componentei de carbon. Toate aceste acţiuni vor duce la sprijinirea dezvoltării economice şi la progresul comunităţii, obiectiv care se regăseşte în strategia Uniiunii Europene.”