Din cauza gripei a  fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă

Primarul municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, a convocat, în această dimineaţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă în vederea realizării unei analize a cazurilor de gripă înregistrate, în ultima perioadă, la nivelul municipiului Ploieşti .

La întrunire au fost prezenţi şi viceprimarii Municipiului Ploieşti, domnul Ganea Cristian Mihai şi  domnul Pană George, administratorul public al Municipiului Ploieşti, doamna Marin Teodora, precum şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova şi ai celor două spitale aflate în administrarea municipalităţii ploieştene: Spitalul de Pediatrie Ploieşti şi Spitalul Municipal nr. 1 “Schuller” Ploieşti.

 

În urma discuţiilor a reieşit că, în prezent, la nivelul unităţilor şcolare ploieştene, nu există focare de gripă, înregistrându-se doar cazuri izolate.

 

Totuşi, ca măsuri de prevenţie s-a impus  efectuarea triajului epidemiologic, zilnic, la nivelul unităţilor de învăţământ preuniversitar, precum şi raportarea de urgenţă către instituţiile abilitate (Direcţia de Sănătate Publică Prahova, Inspectorat Şcolar Judeţean Prahova, Primăria Municipiului Ploieşti) a cazurilor de gripă, confirmate clinic de cadrele medicale, în vederea evaluări concrete a situaţiei şi luării măsurilor de prevenţie a gripei, care se impun.

 

La nivelul unităţilor sanitare din municipiul Ploieşti, s-au implementat deja recomandările transmise de Direcţia de Sănătate Publică Prahova, care includ restricţionări privind accesul  la pacienţii internaţi, prin reducerea programului de vizită, a numărului de persoane care vizitează pacienţii internaţi, precum şi informarea vizitatorilor cu privire la măsurile de protecţie împotriva gripei şi interdicţia intrării în vizită la pacienţi a persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie.  

 

Primarul municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, a solicitat reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova să notifice profesorii, învăţătorii şi educatorii din şcolile, grădiniţele şi creşele ploieştene să realizeze direct în rândul copiilor, după caz, educaţia sanitară necesară prevenirii contactării şi răspândirii gripei.

 

De asemenea, în cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă s-a stabilit afişarea, la nivelul instituţiilor din subordinea Primăriei Municipiului Ploieşti şi a Consiliului Local Ploieşti,  în locurile de acces pentru public, a recomandărilor făcute de specialişti în vederea prevenirii infecţiilor respiratorii şi a gripei.

 

Totodată, primarul municipiului Ploieşti, domnul Adrian Florin Dobre, a cerut să fie informat, zilnic, cu privire la evoluţia cazurilor de gripă în municipiul nostru.