La Ploiesti va fi construit un nou bazin de inot
Primăria Ploieşti a publicat anunţul pentru atribuirea contractului în vederea efectuării studiului de fezabilitate aferent construirii unui nou bazin de înot, în apropierea Hipodromului Ploieşti. Aceasta ar fi o primă etapă concretă în realizarea proiectului despre care se vorbeşte de mai multă vreme, dată fiind starea în care se află în prezent Bazinul Vega şi situaţia juridică a acestuia, care împiedică efectuarea de investiţii semnificative.
Proiectul municipalităţii vizează construirea, în apropierea Hipodromului Ploieşti, a unui bazin de înot olimpic. Este vorba, de fapt, despre un adevărat complex în care ar urma să fie amenajate  bazin olimpic (50m X 25m), bazin didactic şi de antrenament (25m X 12,5m), încăperi conexe, tribune şi vestiare. Potrivit documentelor publicate de Primăria Ploieşti, complexul va fi dotat, printre altele, şi cu saună, ascensor, sală de fitness şi sală de masaj.
 
Bugetul alocat pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 29.412 de lei, fără TVA, iar ofertele pot fi depuse până pe 10 ianuarie. Cât despre costurile realizării unui asemenea obiectiv, discuţiile de până acum s-au referit la un proiect derulat prin Compania Naţională de Investiţii.
Construirea unui nou bazin de înot, la Ploieşti, este o idee care a prins contur tot mai mult în ultimii doi ani, din cauza stării avansate de degradare a Bazinului Vega. Acesta a fost închis, la un moment dat, din cauza problemelor cu tavanul, sportivii fiind nevoiţi să se antreneze, o perioadă, în bazine private. Cât despre investiţii masive în vechiul bazin de înot, ele nu sunt posibile deoarece terenul de sub acesta nu este al Primăriei şi are o situaţie juridică destul de complicată.