Parada de 1 decembrie de la Ploieşti, un fiasco total. S-a terminat mai devreme cu o oră (foto si video )
Peste 1000 de ploieşteni au ieşit din case sâmbătă, pentru a participa la parada de 1 decembrie, pe temperaturi la limita îngheţului, aceştia având parte de o surpriză deloc plăcută... parada militară, anunţată la ora 13:00, s-a terminat la ora 12.00. 
Primarul Ploiestiului arunca vina pe MAPN.
„Organizatorul defilării a fost MApN, nu Primăria. A fost făcută mai repede pentru că celelalte ceremonii s-au terminat mai repede. Probabil, din cauza frigului, alocuţiunile au fost mai scurte, la fel şi ceremonia de depunere de coroane. Defilarea a fost făcută cu o oră mai devreme”, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.
Reacţii ale ploieştenilor, pe facebook:
 
„Hai că ţi-a ieşit farsa cu parada dom` primar, ţi-ai bătut joc de mii de oameni, să vă fie ruşine”, a scris un ploieştean.
 
 „Felicitări pentru organizare... parada de la ora 13 a fost foarte frumoasă”.
 
 „Felicitări pentru "organizare"! Copiii noştri vă sunt recunoscători pentru parada de la ora 13... Domnule primar, aş vrea să vă informez că astăzi este 1 decembrie, nu 1 aprilie”.
 
“Superbă parada de la ora 13.00!!! Felicitări pentru organizare! Încă o dată aţi demonstrat respectul pe care-l purtaţi cetăţenilor! Fiică-mea (care, apropo, toată dimineaţa a ţopăit de nerăbdare să vadă "parada") a avut parte de o lecţie pe cinste: ce înseamnă să nu dai doi bani pe cineva”.
 
"Nici de sărbătoare nu-s în stare să respecte programul"
 „Aş vrea să vă anunţ că astăzi e 1 decembrie, nu 1 aprilie”.
 
Punct de vedere al conducerii Garnizoanei Ploieşti
 
” Din cauza succesiunii activităţilor în derularea programului, defilarea trupelor şi a tehnicii a urmat în mod firesc după depunerea coroanelor de flori. Ora menţionată în program era una estimativă. Dar, pe viitor, luăm act de preferinţa cetăţenilor de a participa doar la defilarea trupelor şi a tehnici militare aparţinând sistemului naţional de apărare şi ordine publică”.