Dragoş Machiţescu (Consilier Local Ploieşti) „Primăria Ploieşti nu participă la Programul Rabla local din lipsă de interes”
Consilierul  Local , Dragoş Machiţescu ,  a acuzat pe pagina sa de facebook,  Primăria Mun.Ploieşti pentru neimplicare   la „Programul Rabla Local”.
Machiţescu  a solicitat  explicaţii (marţi) într-o şedinţă a  Consiliului  Local, în legătură cu demersurile de Primăria Mun.Ploieşti pentru acest program , însă răspunsul a fost ... „Nu sunt bani!”.
 
”Primăria Ploieşti nu participă la programul „Rabla Local” din lipsă de interes!
Ieri, în plenul şedinţei de Consiliul Local, am solicitat clarificări cu privire la demersurile pe care Primăria le-a interprins ca oraşul nostru să participe la programul „Rabla local”, lansat de Administraţia Fondului de Mediu..
Răspunsul m-a „şocat”: Nu sunt bani! Un răspuns la îndemână, care de fapt acoperă lipsa de implicare din partea Primăriei.
Primării din Prahova cărora le pasă şi care au găsit resursele financiare astfel încât să asigure cota de contribuţie:
Câmpina, Azuga, Măgurele, Drajna, Aluniş, Teişani, Telega, Lipăneşti, ş.a.m.d.
În acest sens am solicitat Primăriei să informeze cetăţenii, cu privire la aceste aspecte, printr-un comunicat oficial.
Consiliul Local NU a avut pe ordinea de zi, la nicio sedinţă din acest an, un proiect de hotărâre prin care să aprobe participarea la acest program, lansat de Administraţia Fondului de Mediu.
Am solicitat ca la urmatoarea etapă Primăria să asigure sursele de finantare, astfel încât ploieştenii să beneficieze de acest program.
Ce presupune programul Rabla Local?
Prin intermediul programului ploieştenii care doreau sa-şi caseze o maşină mai veche de 15 ani puteau primi, de la Primărie, un stimulent în valoare de 3.000 de lei, fără a fi obligaţi să-i folosească pentru a cumpăra o maşină nouă.
E bine de ştiut că suma de 3.000 de lei se plătea cu un efort partajat între Ministerul Mediului(AFM) şi autoritatea publică locală, respectiv 2.400 de lei vin de la Minister şi 600 de lei de la Primărie din bugetul local.
Ce beneficii aduce programul?
Autoturismele vechi ocupă inutil locurile de parcare, atât de necesare, într-un oraş aglomerat precum este Ploieştiul.
De asemenea, autoturismele vechi poluează când se află în trafic.
Lipsa lor ar aduce un impact pozitiv asupra mediului, prin reducerea poluării şi emisiilor de gaze cu efect de seră.”