Amenzi pentru nemenţinerea curăţeniei în zona platformelor gospodăreşti

În cursul zilei de joi, 22.03.04.2018, poliţiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului au sancţionat operatorul de salubritate Rosal Grup cu amendă în valoare de 2.500 lei, pentru nemenţinerea curăţeniei în zona platformelor gospodăreşti - conform H.C.L. nr. 228/2006 referitoare la gospodărirea municipiului.

Totodată, au fost sancţionate contravenţional un număr de patru persoane depistate în timp ce depozitau deşeuri menajere în afara recipienţilor de colectare, valoarea totală a amenzilor fiind de 1700 lei.

Sancţiunile contravenţionale sunt o consecinţă a acţiunilor de monitorizare desfăşurate de Poliţia Locală Ploieşti cu privire la respectarea prevederilor legale în domeniul salubrizării municipiului.

Femeie şi copii fără adăpost

          În noaptea de 21 spre 22.03.2018, în jurul orelor 00.15, în timp ce desfăşura activitatea de patrulare în zona Gării de Sud, un echipaj din cadrul Serviciului Ordine Publică a observat, în staţia T.C.E, o persoană de sex feminin însoţită de patru minori, care nu dădeau semne că ar intenţiona să părăsească zona.

          În urma verificărilor şi a  discuţiilor purtate  cu femeia, poliţiştii locali au constatat că numita P.M., de 39 ani, nu avea unde să se adăpostească. Astfel, s-a luat legătura cu reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Prahova, care au preluat persoanele în cauză, în vederea luării măsurilor pentru instituţionalizare.