Amenzi pentru neregulile depistate la lucrările reţelelor edilitare

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Disciplină în Construcţii, Afişaj Stradal şi Protecţia Mediului au aplicat, în perioada 01.03 – 20.03.2018, un număr de 13 sancţiuni contravenţionale agenţilor economici care execută lucrări de intervenţie la reţelele edilitare  Astfel, firmele autorizate au de achitat amenzi în valoare totală de 30.000 lei din cauza faptului că, la momentul controalelor, nu au  deţinut avizele necesare sau nu au respectat termenele de execuţie a lucrărilor de investiţii, reparaţii şi intervenţii la reţelele edilitare – conform H.C.L. nr. 228/2006 referitoare la gospodărirea municipiului şi H.C.L. nr. 337/2008 privind stabilirea modalităţii de executare a lucrărilor de reparaţii pe domeniul public şi privat al municipiului Ploieşti.

Neregulile în executarea lucrărilor la reţele edilitare au fost depistate pe străzile Vasile Lucaciu, Aleea Chimiei, Muncii, Cercului/Cărămidari, Triumfului/Gh. Doja, Griviţei, Jepilor/Domnişori, Nucilor, Theodor Aman, Găgeni/Văleni, Ana Ipătescu/Mihai Eminescu şi Lupeni.

Poliţia Locală Ploieşti efectuează permanent verificări pe raza municipiului cu privire la respectarea de către firmele autorizate a termenelor de execuţie a lucrărilor de investiţii, reparaţii şi intervenţii executate la reţelele edilitare, semnalizarea corespunzătoare a şantierelor, readucerea terenul la starea iniţială prin refacerea covorului asfaltic şi eliberarea domeniului public de materialele de construcţii.

 

Foto: infoCONSTRUCT